Închide

Încep lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a localităților din Munții Apuseni, din 4 comune, lucrările costă milioane de euro pentru mai puțin de 10.000 de locuitori

Administrație by Actual de Cluj - mai 15, 2024 0 102

Încep lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a localităților din Munții Apuseni, din 4 comune, lucrările costă milioane de euro pentru mai puțin de 10.000 de locuitori.

Mai exact e vorba de demararea efectivă a lucrărilor de alimentare cu apă potabilă, extinderea rețelei de apă din sursa orașului Huedin către comunele Călățele, Mănăstireni, Râșca și Beliș. Lucrările au început concomitent în mai multe locații aflate pe traseul proiectului, respectiv dinspre Huedin înspre Sâncraiu în localitatea Călățele Pădure, dar și în satul Dealu Negru înspre Râșca.

Potrivit datelor Consiliului Județean, contractul de lucrări – încheiat încă de la sfârșitul anului trecut – are o valoare totală de peste 23 milioane de lei fără TVA, banii fiind asigurați din fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare), alimentat din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ județean de către Compania de Apă ”Someș” și restituite de Consiliul Județean în vederea derulării de proiecte edilitare.

Lucrările de alimentare cu apă în cele patru comune urmează să dureze doi ani și vizează construirea a aproximativ 52 de kilometri de conducte de alimentare cu apă, șapte stații de pompare și cinci rezervoare de înmagazinare a apei alimentate cu panouri fotovoltaice. În cele patru comune vizate locuiesc aproximativ 9.500 de locuitori, dar instituția spune că investiția va crea premisele unei ”dezvoltări accelerate a întregii regiuni, dar și a zonelor limitrofe”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu