Închide

Încep lucrările de modernizare a Hotelului Univers T, obiectiv aflat în patrimoniul Consiliului Județean Cluj

ActualitateDezvoltareEconomie by Actual de Cluj - iul. 10, 2019 0 639

Pentru că nu mai făcea față competitivității, administrașia județeană a aprobat solicitarea conducerii societății Univers T, în privința demarării unui proces de modernizare a hotelului de trei stele, aflat în vecinătatea Iulius Mall. Lucrările vor demara luna aceasta, anunță Consiliul Județean, iar costurile sunt evaluate la  2.253.616,89 lei.

Costurile pentru modernizarea hotelului Univers T vor fi asigurate dintr-un credit bancar – contractat de Univers T încă din 2014 – dar și din sursele proprii ale hotelului, provenite din profitul realizat în anii anteriori. Lucrările implică modernizarea celor 58 de camere duble, matrimoniale și apartamente, dar și a spațiilor comune și de acces. „Necesitatea renovării și modernizării spațiilor de cazare este justificată de faptul că, în ultimii ani, concurența din domeniul hotelier a devenit tot mai acerbă, pe o piață extrem de dinamică și atractivă, clienții devenind, la rândul lor, tot mai pretențioși din acest punct de vedere. Astfel, din dorința creșterii atractivității și a competitivității pe piață a hotelului, dar și pentru că ultima acțiune de renovare a camerelor s-a realizat în urmă cu peste opt ani, Consiliul Județean Cluj, în calitate de acționar unic, împreună cu echipa de conducere a Complexului Hotelier Univers T***, a hotărât demararea unei ample investiții de îmbunătățire a esteticii și funcționalității spațiilor de cazare”   se arată în comunicatul transmis de administrația județeană. Lucrările de renovare-modernizare a camerelor se vor derula etapizat, pe o perioadă estimată de șase luni, astfel încât să nu fie perturbată activitatea în ansamblul complexului.

Trebuie precizat că din valoarea totală a creditul garantat de Consiliul Județean Cluj ( 8.703.753 de lei), Complexul hotelier situat în vecinătatea lacului din cartierul Gheorgheni a reușit să demareze până în acest moment două investiții majore, respectiv amenajarea cabanei proprii din localitatea Călățele Pădure -deja finalizată și modernizarea – dar și reabilitarea amfiteatrului și a sălii de evenimente (lucrări aflate în curs de finalizare).

În anul 2018 Univers „T” a găzduit aproximativ 1.200 de evenimente private, familiale, corporate și de business, care au cumulat aproximativ 45.500 de participanți. De asemenea, anul trecut, Hotelul Univers „T” a vândut un număr de 14.886 camere, cazând 21.683 de clienți, numărul mare al acestora fiind determinat în special de politica de preţuri implementată, mergându-se în principal pe varianta preţurilor medii de pe piaţă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu