Închide

Încep lucrările de extindere a terminalului de plecări de pe aeroportul din Cluj, cu buget de 73 milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - mai 17, 2023 0 137

Încep lucrările de extindere a terminalului de plecări de pe aeroportul din Cluj, cu buget de 365 milioane de lei, adică 73 milioane de euro, din care mare parte vin de la UE.

Autorizația de construcție necesară organizării de șantier pentru lucrările de extindere a Terminalului de Pasageri-Plecări al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost semnată, anunță Consiliul Județean. Proiectul prevede extinderea terminalului Plecări cu aproximativ 7.200 metri pătrați, prin crearea a două noi porți de îmbarcare pentru zboruri externe și o poartă pentru cele interne. De asemenea, și platforma de staționare a aeronavelor va fi extinsă cu aproape 9.000 de metri pătrați.

Pe perioada lucrărilor, terminalul de pasageri plecări va fi operațional, fiind asigurate șapte porți de îmbarcare pentru zboruri interne și internaționale.

Proiectul de extindere a terminalului Pasageri Plecări pe latura de Nord are o valoare totală de 365.708.900 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 129.619.000 lei. Lucrările sunt prevăzute să dureze, conform contractului de execuție, 24 de luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu