Închide

Încep lucrările de 14 milioane de euro pentru rețelele de canalizare și distribuție de apă în mai multe comune din zona metropolitană

Administrație by Actual de Cluj - feb. 02, 2023 0 188

Încep lucrările de 14 milioane de euro pentru rețelele de canalizare și distribuție de apă în mai multe comune din zona metropolitană a orașului Cluj-Napoca.

Lucrările costă nu mai puțin de 72 de milioane de lei, adică 14,4 milioane de euro, și vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare din Apahida, Baciu, Feleacu și Florești. Mai exact lucrările vizează localitățile Apahida, Câmpenești, Sânnicoară, Corpadea, Sub Coastă, Baciu, Feleacu, Gheorgheni, Sărădiș, Vâlcele și Florești. Conform contractului de lucrări semnat la finalul anului trecut, vor fi construiți de la zero și reabilitați aproximativ 66 de km de rețele de aducțiune și distribuție a apei, 28 de km conductă de canalizare, cu aproape o mie de branșamente de apă și 780 de racorduri de canal. De asemenea, vor fi construite și reabilitate stațiile de pompare și rezervoare de pe traseul rețelelor. Lucrările vor începe din satul Sub Coastă din comuna Apahida, și vor continua, în paralel, în toate celelalte zece localități incluse în proiect. Termenul maxim de finalizare a tuturor acestor lucrări este de doi ani. Amplasamentele au fost predate constructorului azi, de către Compania de Apă ”Someș”. Lucrările ar urma să înceapă în câteva zile.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu