Închide

Incendiu la Spitalul de Pediatrie 2, din Cluj. Copiii și părinții, evacuați

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2022 1 8572

Un incendiu a izbucnit joi dimineață la Pediatrie 2, în Cluj-Napoca, într-o baie de la etajul 3. Pompierii au activat planul roșu de intervenție. Nici o persoană nu a fost rănită.

„A fost anunțat un incendiu într-o baie a Secției Pediatrie 2 a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, situat pe strada Crișan din municipiul Cluj-Napoca. Trei autospeciale pentru stins incendii, o auto-platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au fost dislocate la fața locului.  Pacienții și aparținătorii de la etajele 3,4 și 5 au fost evacuați ca și măsură de siguranță, până la sosirea forțelor de intervenție, și au fost relocați în alte spații din interiorul Spitalului. A fost activat planul roșu de intervenție, începând cu ora 8.55.

În momentul sosirii pompierilor la fața locului s-a constatat că ardea masca din materiale plastice a canalului tehnic dintr-un grup sanitar situat la etajul 3 al spitalului, cu degajări intense de fum la etajele 3, 4 și 5.

Flăcările au fost stinse imediat după sosirea pompierilor. Nu au fost înregistrate persoane rănite în urma acestui eveniment.

În aceste momente se verifică canalul tehnic și spațiile spitalului pentru a se confirma lipsa oricărui pericol și a fi redate în folosință spatiile evacuate ale spitalului”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

UPDATE A fost dezactivat planul roșu de intervenție începând cu ora 9.30.

Un comentariu

  1. De la tigara sigur a izbucnit focul. Eu am avut copilul internat acum 3 ani acolo si am vazut cum se fuma in loc interzis chiar langa cladirea spitalului. I-am spus agentului de paza care a luat masuri, dar se vede ca nu si-au bagat mintile in cap. Rog pompierii si pe cei cu raspundere in acest sens sa vina in scolile, liceele clujene in control, unde in unele se fumeaza chiar in cladiri.

Scrie un comentariu