Închide

Încăierare în Cluj, o tânără i-a spart capul alteia cu o cană, s-a ajuns la proces, agresoarea a fost condamnată la plata a 5.000 de lei daune morale și închisoare cu suspendare, opt luni

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 11, 2024 0 82

Încăierare în Cluj, o tânără i-a spart capul alteia cu o cană, s-a ajuns la proces, agresoarea a fost condamnată la plata a 5.000 de lei daune morale și a fost condamnată la închisoare cu suspendare, opt luni.
Decizia a fost luată în urmă cu câteva zile de Judecătoria Turda. Fapta datează din urmă cu un an, în 21 iulie în jurul orei 14, când inculpata care se afla la geamul unui apartament din Câmpia Turzii udat-o cu apă pe persoana vătămată. Când mama inculpatei a trecut pe lângă persoana vătămată, aceasta din urmă i-a atras atenţia în legătură cu ce făcuse fiica ei, moment în care cele două au început să se îmbrâncească, fiind despărțite apoi de concubinul persoanei vătămate.
Apoi, mama inculpatei a intrat în locuință iar persoana vătămată a rămas rezemată de un pervaz. Văzând-o, inculpata a aruncat cu o cană înspre aceasta şi a lovit-o în zona capului pe care i l-a spart, persoana vătămată pierzându-şi cunoştinţa și fiind transportată de urgență la spital.
În fața instanței inculpata a recunoscut săvârșirea faptei dar nu o regretă. ”Sintetizând, instanța reține că inculpata, deși a recunoscut fapta săvârșită, nu manifestă empatie sau cel puțin remușcare față de persoana vătămată, iar din modul de comitere a faptei reiese că inculpata nu a luat în considerare periculozitatea gestului său, anume aruncarea unei căni de porțelan de la etaj spre o persoană, fiind indiferentă atât față de consecințele ce s-au produs cât și față de cele ce se puteau produce”, a arătat instanța Judecătoriei Turda în decizia de condamnare. ”Instanța apreciază că inculpata, prezentă la derularea procedurilor judiciare, nu a înțeles consecințele deosebit de grave l-a care s-a expus prin săvârșirea infracțiunii, respectiv nu și-a însușit necesitatea respectării normelor penale, aspecte esențiale ce vor fi avute de instanță la individualizarea pedepsei”.
Pentru că nu are antecedente penale, femeia a fost condamantă la închisoare cu suspendare – opt luni pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Aceasta a fost condamnată, în latura civilă a procesului, și la plata a 5.000 de lei reprezentând daune morale către victimă, plus 122 de lei costuri cu spitalizarea, către spitalul municipal din Câmpia Turzii, cu dobândă începând cu ziua următoare externării victimei și până la plata efectivă, plus 470 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.
Decizia, luată în 5 iulie, poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare