Închide

Încă un spital se pregătește să preia bolnavii de Covid, la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 30, 2020 0 5734

Se mai pregătește un spital din Cluj pentru preluarea pacienților bolnavi de coronavirus – e vorba de spitalul de recuperare din Cluj-Napoca, ce va intra în linia a treia de luptă împotriva infecției.

La spitalul de recuperare ajung pacienți după ce alte două spitale din Cluj, aflate în prima și respectiv a doua linie, vor atinge capacitatea maximă, e vorba de spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca unde sunt aduse cazuri din toată Transilvania, iar cazuri ușoare au început să fie preluate de spitalul de pneumoftiziologie din oraș. Spitalul de recuperare va prelua rolul clinicii Medicală I, care a fost deja degajată și pregătită să preia cazuri de infecție, dar cu numeroase scandaluri, proteste din partea personalului medical și probleme logistice, căci fiind pavilionar în acest spital culoarele pot fi trasate cu dificultate. ”Rămâne și Medicală I în special pentru Terapie Intensivă, dar Spitalul de Recuperare va intra pentru cazuri ușoare și medii, având o capacitate mare”, spune președintele comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul Mircea Abrudean.

La spitalul de recuperare din Cluj sunt internați în medie, anual, 12.000 de pacienți – plus 35.000 tratați ambulatoriu. Unitatea, care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, are 405 paturi.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu