Închide

Încă un șantier se instalează în centru. Încep lucrările din Piața Lucian Blaga

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 12, 2020 0 871

Din noaptea de 12 spre 13 mai 2020 vor demara lucrările de reabilitare și extindere a zonei pietonale în piața Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac. Șantierul e gestionat de asocierea Diferit-Starcom, contractul fiind de peste 20,5 milioane lei. Șantierul urmează să se încheie la finalul acestui an, lucrările având ca termen de execuție 6 luni.
Potrivit Primăriei,  în prima etapă a șantierului se vor executa lucrări de înlocuire a rețelei de apă pe artera Emil Isac, plus de modernizarea rețelelor electrice pe străzile: Republicii (trotuarul adiacent numerelor 1-7), Piața Lucian Blaga,Napoca (trotuarul adiacent numerelor cu soț), Emil Isac (trotuarul adiacent numerelor fără soț), Petru Maior (ambele trotuare).​
„Pe perioada lucrărilor se desființează temporar parcările de pe str. Emil Isac, adiacente numerelor fără soț,
respectiv standul taxi din Piața Lucian Blaga între str. Gh.Șincai și Petru Maior.Rugăm conducătorii auto și pietonii să circule cu prudență în zona șantierului care presupune restricții de circulație ce vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere”, au anunțat reprezentanții Primăriei.​
 Modernizarea zonei din centrul Clujului  se face după un concept urbanistic propus de Planwerk. În zonă se vor amenaja piste de biciclete și se va mări spațiul pietonal.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare