Închide

Încă un protest la Cluj pentru familia Bodnariu. Cu cântece religioase

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 16, 2016 0 330

Peste 3.000 de persoane s-au adunat azi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un miting de susţinere a familiei Bodnariu, cerând autorităţilor norvegiene să permită reunirea acesteia, iar autorităţilor române o mai mare implicare în soluţionarea cazului, potrivit Mediafax. Cu pancarte, bannere şi baloane, susţinătorii s-au adunat la o reuniune în care s-au intonat cântece religioase, organizatori fiind de altfel membri ai comunităţii baptiste din Cluj.

”Faptul că încă în Norvegia acești copii sunt separați de familia lor biologică, considerăm că este o mare eroare și vrem să atragem atenția acestei organizații care le-au luat copiii că au făcut o greșeală și trebuie să cedeze înapoi copiii familiei”, spunea unul dintre organizatori, Vasile Tămaș, președintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste din Cluj.

Amintim, copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de către Serviciul de Protecţie a Copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Unul dintre copii a revenit recent în familie.

Primaria municipiului Cluj-Napoca a anuţat chiar restricţii de circulatie pentru această zi, între orele 11.00-14.00, cu ocazia desfăşurării unui marş pentru susţinerea familiei Bodnariu din Norvegia. Marşul a fost progrmat pentru următorul traseu: plecare Piaţa Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor pietonal – strada Baba Novac – Bd. 21 decembrie 1989 (restrictionarea benzii de circulatie a CTP) – Piata Unirii, latura de est.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu