Închide

Încă un elev de 10 în Cluj după corectarea contestațiilor, la Bacalaureat

EducaţieTop News by Mihai Prodan - iul. 09, 2021 0 209

Încă o medie de 10 în Cluj după corectarea contestațiilor, după cum arată datele Ministerului Educației Naționale, publicate în urmă cu puține momente.
E vorba de o elevă de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. Acesta a contestat nota de 9.35 obținută la proba de limba și literatura română, iar nota finală a fost una de 10. Restul probelor au fost la rândul lor notate cu 10.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ – recunoaşterea, echivalarea sau susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea cel puțin a notei 5 la fiecare dintre materii, cu o medie generală la probele scrise de cel puțin 6.

Rata cumulată de promovare la Bacalaureat, înainte de contestaţii, la nivelul ţării, a fost de 67,8%, în creştere cu aproximativ 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut – 62,9%. Județul Cluj a avut și în acest an cea mai bună medie de promovare din țară, înainte de contestații. E vorba de o rată de promovare de 84,1%, în condițiile în care puține județe au o rată de promovare peste 80% – Sibiu cu 81,1%, Bacău cu 81%, Iași cu 81,9%, Galați cu 82,8% și Brăila – 80,4%.

Trei candidați au obținut media 10 în Cluj, în acest an. Cei trei provin de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din Dej, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca și Liceul Teoretic ”Petru Maior” din Gherla. În total în țară e vorba de 112 astfel de candidați, în condițiile în care anul trecut cifra candidaților care au obținut media perfectă era dublă, la 232. În total în ultimii opt ani în Cluj au obținut media 10 un număr de 63 de candidați înainte de contestațiile din acest an, 64 după contestații, cel mai mare număr într-un județ din țară în acest interval, după București cu 159 și Iași cu 85.

Pentru susținerea probelor scrise, în cele 35 de centre de examen organizate la nivelul județului Cluj, s-au înscris 4.195 de candidați, dintre care 3.779 sunt candidați din promoția curentă, iar 416 sunt candidați din promoțiile anterioare. S-au prezentat la examene cu o sută mai puțin, 4.096.

Citește care sunt ceilalți elevi de 10 la Bacalaureat în acest an la Cluj:

Eleva din Cluj-Napoca ce a obținut media 10 la bacalaureat: ”ce a contat foarte mult pentru mine a fost efectiv să ajung să mă cunosc pe mine și să știu ce funcționează”

Cristina Hozai, eleva de 10 a Dejului

Cine este elevul cu 10 la bac din Gherla

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare