Închide

Încă un clujean moare de gripă, numărul morților în țară ajunge la 79

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 05, 2019 0 94

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 79. Potrivit ultimei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică, au fost confirmate alte șapte decese provocate de gripă, fiind vorba despre trei femei și patru bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 73 de ani, toate având și alte afecțiuni și nefiind vaccinate.

Este vorba despre trei femei cu vârste de 73, 62 și 65 de ani, din județele Giurgiu, Galați și Olt și despre patru bărbați în vârstă de 20, 51, 58 și 65 de ani, din Teleorman, Cluj și Constanța. În cazul tuturor pacienților a fost confirmat virusul gripal tip A, arată Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
E vorba de un bărbat de 58 de ani cu multiple comorbidități, după cum spune directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Mihai Moisescu. Acesta nu era vaccinat antigripal și a decedat în 28 ianuarie, dar decesul său a fost anunțat doar după ce, ieri, analizele au confirmat că acesta era infectat cu virusul gripal AH1 pandemic.
Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 79, iar în Cluj – la trei.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu