Închide

Încă trei pacienți oncologici s-au vindecat de coronavirus la Cluj

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - apr. 23, 2020 0 146

Ieri au fost externați din spitalele dedicate Covid19 încă șase pacienți care s-au vindecat. Între aceștia trei bolanvi de cancer, care au fost testați pozitiv în timp ce erau internați la Institutul Oncologic Ion Chiricuță.

Miercuri s-au vindecat de coronavirus alți cinci pacienți cu probleme oncologice. Din 21 de pacienți oncologici depistați cu Covid19 la Institutul Oncologic, 8 s-au vindecat și își vor putea relua după o perioadă tratamentele pentru cancer. O persoană dintre cele 21 infectate a murit, iar restul sunt în continuare internate.

Reamintim, 21 de pacienți bolnavi de cancer au fost găsiți infectați în timpul șederii lor la Institutul Oncologic Ion Chiricuță, alături de 6 cadre medicale.

O parte dintre aceștia au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase, iar alții au rămas la Institutul Oncologic într-o secție special amenajată pentru cei infectați cu Sars Cov-2.

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat că „ancheta epidemiologică este spre final” în cazul focarului de la Institut și că va anunța concluziile în perioada următoare. Potrivit acestuia, „a durat mai mult fiindcă foarte multe persoane sunt din alte județe.”

De la debutul epidemiei, 91 de persoane infectate cu Sars-Cov 2 s-au vindecat în spitalele din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.