Închide

Încă patru cazuri de Covid19 la Institutul Oncologic. 17 pacienți cu cancer sunt infectați

SănătateTop News by Catalin Suciu - apr. 13, 2020 0 414

Veștile proaste continuă la Institutul Oncologic Ion Chiricuță din Cluj. După ce săptămâna trecută au fost depistate 16 cazuri de Covid19, în urma ultimelor teste făcute s-au găsit alte patru.

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, până la această oră acolo s-au făcut 947 de teste, iar 20 sunt pozitive. Din cele două zeci de cazuri, 17 sunt la persoane bolnave de cancer internate în spital, iar trei sunt la personalul medical, două asistente și un psiholog. „Toate kiturile de testare utilizate pentru aceste teste au fost achiziționate din sponsorizări”, a transmis prefectul.  Testele au fost cumpărate cu aproximativ 150.000 de lei.

Tot prefectura anunță că o anchetă epidemiologică este în curs sub coordonarea Direcției de Sănătate Publică.

Reamintim, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că Institutul Oncologic va fi cercetat.

„Am sesizat atât Inspecția de Stat cât și Corpul de Control. Am cerut o anchetă, fiindcă acolo sunt mai multe lucruri de verificat”, a transmis Nelu Tătaru pentru actualdecluj.ro.

Citiși și:

Nelu Tătaru: „Am cerut să se facă o anchetă la Institutul Oncologic Ion Chiricuță. Sunt mai multe de verificat acolo”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare