Închide

Încă o ediție a marșului bicicliștilor din Cluj, mâine. ”O ocazie de a reaminti nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 19, 2023 0 124

Încă o ediție a marșului bicicliștilor din Cluj, mâine, până acum au fost organizate peste 150 din septembrie 2007 până în prezent, aceștia atrag atenția asupra lipsei infrastructurii cicliste în oraș.

Ediția lunară a Marșului Bicicliștilor Clujeni, al 158-lea din seria începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de Clubul de Cicloturism Napoca în 1998 are loc mâine dimineață, de la ora 10. Plecarea – din Piața Unirii, durata – aproximativ două ore. Participanții trebuie să aibă bicicletă în bună stare tehnică și echipată conform legislației rutiere. Participanții sub 16 ani trebuie să poarte casca, așa cum prevede actuala legislație.

Traseul este un circuit prin zona centrală, pericentrală, cartierele Iris și Someșeni, lungime de aproximativ 16 km și diferența de nivel redusă , sub 150 de metri în total). Traseu propus: Piața Unirii – str. Regele Ferdinand – piața Mihai Viteazu – str. I.P. Voițești – str. Iașilor – str.Someșului – str. Lalelelor – p-ta Abator – str. Anton Pann – str. Parcul Feroviarilor – str. Răsăritului – str. Câmpul Pâinii – str. Bulgariei – str. Fabricii – str. Albiei – str. Fabricii de Zahăr – str. Plevnei – str.Timișului – str. Barc III – str. Barc I – str. Morii- str. Vidrei – str. Branului – str. Plevnei – str. Beiușului – str. Câmpul Pâinii – str. Henri Barbusse – str. Mărășești – str. Paris – str. Ploiești – str. Constanța – str. Argeș – str. Fr. Joliot-Curie – bd. 21 Decembrie 1989 – p-ta Unirii.

De la ora 12, participanții sunt invitați la un alt eveniment biciclistic – o tură ghidată până la Florești și Gilău, pe malurile Someșului, pe viitorul culoar verde-albastru.

”Este o nouă ocazie de întâlnire, cunoaștere și pedalare în comun a bicicliștilor clujeni, dar mai ales o ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca mijloc cotidian de transport în oraș, componenta esențială a mobilității urbane durabile și alternativă viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală”, arată  organizatorii. ”Participanții își exprimă din nou îngrijorarea față de lipsa sau inadecvarea dezbaterilor publice a planurilor de noi infrastructuri de biciclete și față de calitatea redusă a majorității pistelor de biciclete mai vechi și mai noi, existând uneori deficiențe calitative grave la noile piste și menținându-se nerezolvate probleme la pistele vechi, de la lățimea insuficientă la lipsa de continuitate, de la marcaje și indicatoare rutiere lipsă, la cele neclare sau greșit amplasate, ce pun în pericol bicicliștii și alți participanți la traficul rutier”.
Evenimentul se defașoară sub egida Federației Bicicliștilor din România (FBR).

Schița traseului propus, conform CCN:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu