Închide

Încă 36 de locuri pentru o eventuală carantină la spitalul județean din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 12, 2020 0 401

Încă 36 de locuri pentru o eventuală carantină a pacienților infectați cu coronavirus, la spitalul județean din Cluj, de azi.

E vorba de o clădire întreagă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca, Medicală I, reamenajată pentru crearea unui spaţiu destinat carantinei pentru 36 de persoane – câte un pacient în salon, cu baie proprie. ”La nevoie, se pot carantina şi familii cu 2-3 persoane în aceleaşi condiţii, ajungând la o capacitate maximă de aproximativ 55 de persoane. Clădirea dispune de conexiune wifi pentru cei carantinaţi. Spațiile disponibile au fost reamenajate, în vederea pregătirii pentru carantină”, arată reprezentanții spitalului.

De altfel în fața clădirii Medicală I e amplasat un cort de triaj pentru pacienții care ajung la Unitatea de Primire a Urgențelor, pentru a decongestiona camera de gardă a UPU. ”Pentru a ne pregăti pentru scenarii cu privire la evoluția coronavirusuui la nivel național am decis să decongestionăm clinica Medicală I, pregătită pentru a ajuta spitalul clinic de boli infecțioase dacă va fi necesar. În față la medicală 1 a fost amplasat un cort de triaj pentru pacienții care vin la Urgențe pentru a o decongestiona”, arată prefectul Mircea Abrudean.

În Cluj funcționează deocamdată două clădiri pentru preluarea pacienților în carantină, e vorba de Spitalul de Boli Infecțioase, unde au fost internați deja și doi pacienți cu infecție confirmată, și respectiv Clinica de Medicina Muncii, cu zece și respectiv 60 de locuri. Cu excepția celor două spitale, și de azi a spitalului județean, autoritățile au pregătit încă patru locații care nu au fost făcute publice, unde, în total, pot fi carantinate până la 197 de persoane.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu