Închide

În tandem pentru președinția României

PoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iul. 21, 2019 0 148

Liderii formațiunilor  politice USR și PLUS au anunțat oficial rezultatele negocierilor privind alegerile prezidențiale. Astfel, Dan Barna (președintele USR) va fi candidatul comun al Alianței 2020 la alegerile prezidențiale care vor avea loc în 24 noiembrie.  Europarlamentarul Dacian Cioloș (președinte al PLUS) ar urma să fie propus premier, într-o viitoare guvernare. Și pe plan local, reprezentanții USR-PLUS sunt, de asemenea, pregătiți să colaboreze, pentru alegerile care vor avea loc anul viitor.

„Este rezultatul pe care România îl aștepta. Eu voi ajunge în turul al doilea alături de președintele Klaus Iohannis, reprezentantul PNL. Este posibilitatea unei campanii pozitive despre viitor. Obiectivul Alianței USR – PLUS este să câștige alegerile prezidențiale. Avem o relație foarte bună cu președintele. Pentru Romania va fi un semn de mare normalitate și însănătoșire să aibă opțiunea în turul doi între candidatul PNL și candidatul USR-PLUS”, a comentat Dan Barna – citat de g4media.

La rândul său, Dacian Cioloș a subliniat că românii vor o schimbare în mod structural, „nu peticeli, pe ici pe colo”, avertizând că PSD nu e o forță democratică, ”ci una de clan, care i-a luat ostici pe români”. Liderul PLUS a adougat că s-a ajuns la un acord pentru stabilirea unei alianţe politice care să permită USR şi partidului său să participe împreună la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare. El a menţionat că este un acord de principiu, care va fi supus aprobării conducerilor celor două partide. Potrivit lui Cioloş, prin acest acord s-a mai convenit ca USR şi PLUS să aibă candidaţi comuni la alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare.

”Aceste alegeri prezidențiale sunt doar o etapă, ele se vor încheia cu alegerile parlamentare, unde sperăm să facem majoritatea, să schimbăm Constituția și să ne punem în aplicare programul de guvernare. Dan Barna este un om nou, e un suflu nou în politică. La nivel european, această alianță începe să fie recunoscută. După ce vom deține și președinția, și majoritatea în Parlament, ne vom impune”, a declarat Cioloș – citat de aceeași publicație.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu