Închide

În pandemie scade prețul apartamentelor, dar nu și la Cluj. Imobiliare.ro: În București și Cluj-Napoca prețurile au rămas cam la fel

Economie by Actual de Cluj - iul. 09, 2020 0 740

Cu multe afaceri închise, o mulțime de angajați trimiși în șomaj tehnic și cu piața imobiliară blocată pentru câteva luni în lipsă de vizionări, prețurile apartamentelor scad ușor în țară – dar nu și la Cluj, cea mai scumpă piață imobiliară din România.

În București și Cluj-Napoca, suma medie solicitată de către vânzători în luna iunie se situează, practic, la același nivel ca la finele lui mai, după cum arată portalul imobiliare.ro, unde sunt publicate mare parte din ofertele imobiliare din țară.
”În iunie, prima lună de activitate (relativ) normală după ridicarea restricțiilor de circulație impuse din cauza Covid-19, prețurile apartamentelor s-au mai diminuat la nivel național, însă mai puțin decât în cele două luni anterioare. Mai exact, după un minus de 1,7% în aprilie și, respectiv, 1,4% în mai, Indicele Imobiliare.ro relevă, pentru luna trecută, o scădere de 1,1%. Suma medie solicitată pentru un apartament, indiferent de anul de construcție, a ajuns, astfel, la 1.333 de euro pe metru pătrat util – comparativ cu 1.348 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui mai”, arată imobiliare.ro.

La fel ca în cele două luni anterioare, tendința de scădere resimțită la nivel național nu s-a manifestat în toate cele șase orașe mari monitorizate constant de Imobiliare.ro, ci doar în două dintre acestea, respectiv Iași și Brașov. În Cluj-Napoca și București, pe de altă parte, pretențiile vânzătorilor s-au menținut, practic, la același nivel ca la sfârșitul lunii mai, sau foarte aproape de acesta. Astfel, prețul mediu solicitat în iunie pentru un apartament în Cluj-Napoca a rămas același ca la sfârșitul lui mai, adică 1.815 euro pe metru pătrat util. ”În spatele acestei cifre se află, însă, un minus de 0,2% pe piața rezidențială veche (de la 1.796 la 1.793 de euro pe metru pătrat), dar și, pe de altă parte, un plus de 0,4% pe piața nouă (de la 1.828 la 1.835 de euro pe metru pătrat)”, arată analiza.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare