Închide

În dezbaterea de la Cluj, Dan Barna a confirmat că s-a întâlnit cu Emil Boc și că au discutat despre criza guvernamentală. Cîțu nu este o opțiune pentru USR PLUS, iar Boc ar avea și el altă variantă de premier

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 11, 2021 0 566

În dezbaterea organizată de USR PLUS Cluj, pentru candidații la președinția partidului, Dan Barna a admis că a avut o întâlnire cu primarul Clujului, Emil Boc, omul care s-a poziționat de partea premierului Florin Cîțu, în scopul îndepărtării lui Ludovic Orban de la șefia PNL.

Indiferent de jocul pe care-l face Boc, în demersul îndepărtării lui Orban de la șefia PNL, Dan Barna a subliniat că i-a comuniat primarului clujean că parteneriatul de guvernare cu USR PLUS poate avea loc doar dacă pleacă Cîțu.

„Da, confirm lucrul acesta, am avut o întâlnire cu primarul Clujului, domnul Emil Boc, căruia i-am transmis foarte clar că ideea de a continua cu Florin Cîțu pentru noi nu este o opțiune pe masă. Nu este un moft al USR, nu este un punct de vedere pe care-l exprimăm într-un context în care așteptăm să primim ceva. Este o situație foarte clară”, a comentat Barna, în cadrul dezbaterii de la Cluj.

El nu a relatat însă și despre poziția pe care a avut-o Emil Boc în cadrul acestei discuții, deși în PNL Cluj se speculează că edilul Clujului ar fi dispus la un „compromis” major în favoarea USR PLUS, după ce va trece Congresul PNL.

Mai precis, Boc ar fi de acord ca Florin Cîțu să nu mai fie premier, după ce se tranșează alegerile în PNL, iar propunerea pe care ar fi avansat-o USR-ului  pentru această funcție, îl vizează pe actualul ministru al Internelor, Lucian Bode – un vechi PDL-ist apropiat de Boc.

Reamintim că dezbaterea de la Cluj, dintre candidații la șefia USR PLUS, a avut loc în contextul pregătirii alegerilor interne pentru stabilirea conducerii partidului, la congresul din 2-3 octombrie 2021.

Recent, miniștrii USR PLUS au ieșit de la guvernare, echipa liberalilor lui Florin Cîțu asumându-și pierderea sprijinului politic din partea acestei formațiuni. Cîțu a transmis un mesaj clar de sfidare la adresa USR PLUS, demițându-i pe toți prefecții, subprefecții și secretarii de stat ai USR PLUS.

Barna a afirmat că Florin Cîțu nu se ridică la nivelul profesional al miniștrilor pe care i-a avut în Guvern și a sugerat că acesta va deveni istorie după Congresul PNL din 25 septembrie. Într-o emisiun TV la Digi24, Barna a spus că indiferent de rezultatul alegerilor interene din PNL, liberalii sunt conștienți că nu vor putea guverena fără USR PLUS, astfel că se așteaptă să fie invitați din nou la negocieri pentru refacerea coaliție, evident , fără Florin Cîțu în ecuație.

„După Congresul PNL sunt convins că multe vor fi posibile (referitor la o revenire în coaliție, fără Cîțu premier – n.red). Până atunci, vedem un PNL cu grupuri strânse în spatele premierului Cîțu. Să-și aleagă ei liderul în care au încredere și apoi vor vedea altfel lucrurile în privința guvernării. Din păcate, Cîțu a decis că toată Romania trebuie să fie parte din acest Congres al PNL (…)” a spus Barna, citat de G4Media.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.