Închide

În Cluj mai bine de jumătate din populație s-a vaccinat împotriva coronavirusului, cel mai bun procent din țară după București

Sănătate by Actual de Cluj - nov. 17, 2021 0 267

În județul Cluj mai bine de jumătate din populație s-a vaccinat până acum împotriva coronavirusului, e cel mai bun procent din țară după București, după cum arată coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

”Dacă ne uităm la rata de acoperire vaccinală pe municipiul Bucureşti şi la nivelul fiecărui judeţ, municipiul Bucureşti este în momentul de faţă la circa 65% rată de acoperire vaccinală din populaţia eligibilă, peste 12 ani. Foarte probabil că în următoarea săptămână municipiul Bucureşti va fi primul care va trece de 70% rată de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză. Avem alte trei judeţe care au o rată de acoperire vaccinală de peste 50%, şi anume: Cluj, cu 57%, Constanţa – 54%, şi Sibiu – 51%. Avem 19 judeţe care au o rată de vaccinare între 40 şi 50%, 17 judeţe între 30 şi 40% şi mai avem două judeţe care au o rată de vaccinare între 27 şi 29%”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, ieri, într-o conferință de presă.

 

În Cluj cele mai recente raportări, de ieri, ale Direcției de Sănătate Publică, arată că sunt înreigstrate 5.156 cazuri de infecție cu coronavirus, la o populație de 756.301 persoane, o rată de infectare de 6,82 cazuri la mia de locuitori, în scădere. Situația campaniei de vaccinare, în județ, ieri:

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu