Închide

În Cluj au fost depistate zeci de infectări cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV 2

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 01, 2021 0 339

În Cluj au fost depistate 36 de infectări cu varianta Delta a coronavirusului SARS-CoV 2, până duminică, arată o informare a Institutului Național de Sănătate Publică. E unul dintre județele cu cele mai multe cazuri de infecție cu tulpina Delta, din țară.

Astfel, un raport INSP publicat ieri arată că aproape o treime din totalul de cazuri depistate – 31,3%, adică 194 cazuri – se află în 105 focare, dintre care 90 familiale (144 cazuri), 13 de colectivitate (46 cazuri) și 2 în comunitate (4 cazuri), din 27 județe: Alba (1), Argeș (5), Bacău (5), Bihor (1), Brașov (3), Brăila (1), Botoșani (1), Buzău (3), Călărași (9), Cluj (8), Constanța (2), Covasna (1), Dâmbovița (8), Dolj (7), Giurgiu (1), Ilfov (6), Iași (15), Maramureș (2), Mureș (1), Neamț (1), Olt (1), Prahova (1), Suceava (2), Teleorman (4), Timiș (2), Tulcea (1), Vrancea (1) și mun.București (12). Dintre cazurile din focare, pentru 18 a fost menționat istoric de călătorie sau contact cu persoană sosită din Finlanda, India, Italia, Nepal, Portugalia, Spania, Turcia și Marea Britanie. Alte 44% din cazuri, adică 273, nu au nicio legătură epidemiologică menționată. În total în Cluj au fost depistate 36 de cazuri de infectare cu tulpina Delta, dintre care două persoane au decedat.

În Cluj două persoane au decedat după ce s-au infectat cu varianta Delta a virusului, e vorba de o femeie de 69 de ani cu comorbidități, care nu fusese vaccinată, și de un bărbat de 56 de ani, cu comorbidități, dar care fusese vaccinat împotriva coronavirusului. ”În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. Cu toate acestea, în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate
dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, arată INSP.

Aici raportul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu