Închide

În ce stadiu sunt lucrările pentru reabilitarea castelului Banffy din Răscruci

Din județ by Actual de Cluj - oct. 10, 2021 0 382

Lucrările pentru restaurarea castelului Banffy au ajuns la aproape 20%, iar finanţarea este reprezentată de fonduri europene, scrie ZF.ro.

Un contract de aproape 28 de milioane de lei a fost atribuit de Consiliul Jude­ţean Cluj către trei firme de construcţii în vederea res­tau­rării şi conservării cas­te­lului Banffy din Răscruci, comuna Bonţida. Com­pa­niile im­pli­cate sunt Cons­tructim, Rustic şi Tomo­roga Cons­truct, po­trivit informa­ţiilor dis­ponibile pe platforma de analiză a companiilor Confidas.ro.

„Perioada de exe­cu­ţie a lucrărilor este de 24 de luni, or­dinul de începere fiind dat începând cu data de 6.04.2021. Progresul fizic la această dată este de 19,5%. În această pe­rioadă se execută lucrări de către Tomoroga Construct la structura de rezistenţă a clădirilor C2 şi C3, ar­hitectura C1 – clădirea castel, res­tau­rare lemn, hidroizolaţii fundaţii, ins­talaţii. Lucrările aferente celorlalte două firme (asociaţi) conform grafi­cului vor fi executate pe durata anului 2022“, spun reprezentanţii biroului de presă al Consiliului Judeţean Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare