Închide

În ce cartiere se extind benzile dedicate în 2019 cu demolări de garaje și desființare de locuri de parcare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 04, 2018 1 1635

Cele două-trei variante de lucru propuse de specialiști pentru  a continua până la strada Coșbuc sistemul de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun care funcționează acum pe Bulevardul 21 Decembrie, între biserica Sfântul Petru și strada Memorandumului pe un parcurs de 1,6 kilometri, vor fi supuse consultărilor publice în perioada următoare. Cel mai probabil, varianta optimă se va implementa începând din luna august, așa cum s-a procedat și cu actualul sistem.

Primarul Emil Boc a confirmat public acest scenariu și a mai spus că a dat deja o nouă temă specialiștilor pentru a extinde acest sistem de benzi dedicate în cartierul Gheorgheni, pe strada Titulescu, dar și în cartierul Grigorescu. O altă arteră unde se poate delimita un traseul dedicat este strada Observatorului din cartierul Zorilor.

Concomitent cu extinderea sistemului de benzi dedicate se vor desființa locuri de parcare pe arterele tranzitate de mijloacele de transport în comun din aceste trei cartiere dar se vor demola și garajele, a confirmat primarul Emil Boc.

Sistemul de benzi dedicate va fi extins în Gheorgheni, Zorilor și Grigorescu începând din 2019 iar oamenii vor fi anunțați în prealabil cu privire la intențiile de demolare a garajelor sau de desființare a parcărilor.

Viceprimarul Dan Tarcea a spus deja că în zona Bulevardului Nicolae Titulescu se vor amenaja șapte parkinguri pe structură ușoară care vor prelua cele 400 de parcări care se vor desființa de pe respectiva stradă.

Anul acesta administrația locală vrea să extindă sistemul de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun care funcționează acum pe Bulevardul 21 Decembrie, între biserica Sfântul Petru și strada Memorandumului pe un parcurs de 1,6 kilometri până la strada Coșbuc, sau chiar până în cartierul Mănășur, pe Calea Mănăștur și Calea Florești.

În primă fază se va merge de pe Memorandumului, până la starda Coșbuc, a menționat Boc. În acest sens există 2-3 variante care vor fi puse în deszbatere publică în perioada următoare pentru a se alege cea mai bună soluție, a mai spus primarul.

Detalii aici:

Cum va extinde Primăria benzile dedicate în oraș

Potrivit lui Boc, varianta finala care se va stabili pentru continuarea benzilor dedicate de pe axa Est-Vest va fi implementată începând din luna august anul acesta, așa cum s-a procedat și anul trecut cu actualul sistem.

În paralel, Primăria și Compania Locală de Transport au pornit o serie de licitații pentru a cumpăra mijloace de transport în comun nou – autobuze electrice, troleibuze și tramvaie.

Primarul Emil Boc a făcut declarații la Realitatea FM Cluj, la emisiunea Dimineți în Realitate. 

  • Un comentariu

    1. asta cu daramat garaje o aud de 10 ani. va dati seama unde eram acum daca in fiecare an se daramau cate 50-100 garaje si se faceau cateva parcari mici pe structura metalica de 10 masini fiecare

    Scrie un comentariu

    Articole similare