Închide

Cum va extinde Primăria benzile dedicate în oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 06, 2018 1 644

Există două-trei variante de lucru propuse de specialiști pentru a continua sistemul de benzi dedicate mijloacelor de transport în comun care funcționează acum pe Bulevardul 21 Decembrie, între biserica Sfântul Petru și strada Memorandumului pe un parcurs de 1,6 kilometri.

Primarul Emil Boc a spus că a primit respectivele propuneri, dar că deocamdată aceste ele nu au fost discutate în comisia de circulație. Aici se va decide exact cea mai bună variantă.

Una dintre variante propune benzi dedicate la bordură de la Primărie până la strada Coșbuc, cu instituirea unui sens unic dinspre centru spre Mănăştur și sens unic spre oraș pe strada Cardinal Iuliu Hossu, iar pe artera Clinicilor să se mențină sensul unic, dar să se instaleze semafoare la trecerile de pietoni pentru a nu fragmenta circulația.

A doua variantă vizează o bandă reversibilă pe strada Moților adică se propune ca actuala bandă de mers dinspre Mănăştur spre centru să se folosească numai între orele 7 şi 10 dimineaţa, în rest putându-se circula invers, dinspre centru spre cartier. Plus, mai există o propunere cu protejarea benzilor dedicate reversibile cu stâlpișori retractabili.

„Eu am supus atenţiei comisiei de circulaţie o altă idee, după mintea mea. Ca benzile dedicate să funcţioneze temporar, între anumite ore. Să stabilească specialiştii câte ore dimineaţa, câte ori după-amiaza. În rest, să rămână benzile cum sunt acum. Şi am propus şi un mod de protejare a benzilor dedicate: să se instaleze stâlpişori retractabili, care între orele când banda este exclusivă pentru autobuze să permită doar intrarea mijloacelor de transport în comun, apoi să se ridice din nou, ca să nu pătrundă şi restul maşinilor”, a spus Boc marți dimineața la emisiunea Dimineți în Realitate de la Realitatea FM Cluj.

Un comentariu

  1. Exista de anu buni in strainatate semafoare speciale pt.schimbare a sensului benzilor de circulatie.Dar noi trebuie sa ne complicam viata cu stalpisori si alte absurditati.

Scrie un comentariu