Închide

În căutarea unui loc de muncă

OpinieSport by Catalin Suciu - nov. 14, 2019 0 650

Universitatea Cluj l-a pus șef pe Daniel Stanciu, fost conducător la CFR Cluj fără nici o funcție care să conteze, însă. Stanciu le-ar fi jurat dragoste eternă ceferiștilor dacă l-ar fi băgat cineva în seamă. Drept urmare, el însuși și-a prezentat demisia de la campioana României, acolo unde ajunsese propovăduind spiritul nemaipomenit al performanței.

Stanciu îți va spune ție, suporter al Universității Cluj, că „eu sunt profesionist”. Adică muncesc acolo unde mi se oferă un loc de muncă și performez! Practic nimeni de la U Cluj nu trebuie să se îndoiască de vrednica sa loialitate. „Ăsta-i profi!”, cum s-ar zice. „Nu te fură nici arbitrii cu ăsta!”, sună un alt îndemn. Unde mai punem implicarea marelui Vasile Dâncu, un prieten apropiat al Stanciului de la CFR Cluj. Dâncu l-a vârât la înaintare pe Stanciu de luni bune. Și la CFR Cluj la fel. Tot Vasile Dâncu se implică peste tot, dar să mă scuze profesorul însă învârtelile dumnealui din fotbal sunt doar pe alocuri reușite.

Cât despre Daniel Stanciu,  profesionalismul său ține de fiecare dată câteva luni, iar echipele pe care le manageriază ajung în situații critice sau dispar cu totul. Când e nasol, Stanciu vine și pleacă. Pe lângă asta,  „intră ușor în conflict cu antrenorii”, spune un oficial al unui club la care Stanciu a activat. „Îi place să se implice”, mai spune el.

Alții spun că „bagă strâmbe.”

De mincinos îl știm. Într-o discuție cu reporterul actualdecluj.ro din 14 octombrie, adică în urmă cu o lună, Stanciu spune că: „Nu te lua după prostiile alea (că vine la U Cluj -n.r.). Nu mă interesează cine și ce zice. N-a fost nici o discuție. Am alte proiecte!”

Stanciu semnează apoi cu Universitatea Cluj. E șef la U Cluj cum n-a fost nicăieri.

Examenele sale din fotbal sunt niște eșecuri de pus în ramă.

Să vedem câteva dintre reușitele lui  Daniel Stanciu.

La FC Timișoara stă doi ani ca team-manager, în perioada ianuarie 2010 – martie 2012, după care echipa intră în faliment. Merge la Dinamo din ianuarie 2015 până în aprilie 2015 și e dat afară. Apoi reușește să stea câteva zile la ASA Târgu Mureș, în luna mai a aceluiași an. Pleacă de la Târgu Mureș și revine la Timișoara, de această dată la Poli Timișoara, unde stă în perioada mai 2015-martie 2016.  În aceeași lună merge la ASA Târgu Mureș din nou, unde rezistă până în ianuarie 2017.  Ulterior, ASA intră în faliment.

Ca Stanciu să fie complet, să aibă o experiență și în străinătate, semnează cu o oarecare echipă Hapoel Acre, din Israel, la 1 iulie 2017.  Pleacă la finalul sezonului fiindcă echipa retrogradează în liga a II-a. Vine la CFR Cluj.

„Familia CFR este mai puternică. Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Daniel Stanciu va fi noul director sportiv al clubului nostru. Cu o bogată experienţă în conducerea unor cluburi importante din România precum Steaua, FC Vaslui, ASA Târgu Mureş, Dinamo sau Poli Timişoara, Daniel Stanciu vine să ajute CFR Cluj în atingerea obiectivelor stabilite”, transmite clubul „feroviar.”

Da, Stanciu a fost și la Steaua și FC Vaslui, dar prezența sa acolo a fost absolut derizorie. Cât va sta la Universitatea Cluj?  Dar Falub?

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu