Închide

În căutarea partenerilor de afaceri: clusterele din Transilvania fac eveniment la Cluj, cu platformă de „matchmaking”

ActualitateEconomieUncategorized by Actual de Cluj - apr. 13, 2016 0 551


Clusterele din Transilvania se reunesc la Cluj pentru un eveniment programat în această vară. În cadrul Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, din 23-24 iunie, va fi folosită platforma de matchmaking B2Match
, utilizată și la evenimentele organizate de Comisia Europeană, anunță organizatorii. 

Prin intermediul platformei B2Match, participanții vor avea posibilitatea de a-și insera profilurile, precum și ofertele/cererile de afaceri/de proiecte, în scopul identificării potențialilor parteneri. Totodată, participanții își vor putea stabili întâlniri atât cu reprezentanți ai altor companii, cât și cu reprezentanți ai clusterelor, pentru a discuta posibile modalități de cooperare. Cei interesați se pot înregistra pe platformă până pe 7 iunie, iar participanții trebuie să specifice informații legate de tehnologia/produsele/expertiza pe care o oferă, tipul de cooperare de care sunt interesați și ce anume și-ar dori să discute cu potențialii parteneri de afaceri. Profilurile create vor avea rolul unor cărți de vizită și vor fi vizibile tuturor celor înregistrați pe platformă. În perioada 8 aprilie – 7 iunie, cei înscriși vor avea posibilitatea de a stabili întâlniri cu partenerii pentru care optează, înscriși pe această platformă. Pe 21 iunie, fiecare membru înscris va primi calendarul final cu programarea întâlnirilor pentru care a optat, sau unde a fost solicitat de alți membri și pe care nu le-a refuzat. În cadrul sesiunii de matchmaking, participanții vor putea construi conexiuni timp de 20 de minute, apoi va suna clopoțelul și va începe următoarea intalnire.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, la care participă reprezentanți ai clusterelor din Europa, acoperă mai multe domenii de activitate la nivel european: IT, eficiența energeticămaterialele noiagriculturamobilierulindustriile creativeOrganizatorii susțin că scopul evenimentului este de a reuni cercetarea și inovarea cu mediul de afaceri și cetățenii, încurajând colaborarea dintre întreprinderi, universităţi, institute de cercetare, autorităţi locale şi diverse instituţii care oferă servicii.

Evenimentul va aduce de asemenea în fața publicului exemple de proiecte identificate la nivelul Consorțiului Clusterelor din Transilvania, dând posibilitatea participanților să vadă rezultatele concrete ale lucrului în astfel de structuri. Consortiul Clusterelor din Transilvania (n.r.) este una dintre cele mai importante structuri de clustere, care se transformă treptat în ecosistem. Ecosistemele sunt radical diferite de clustere, a declarat Bror Salmelin, expertul pe Sisteme de Inovare al Comisiei Europene.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord: companii cu afaceri de 1,3 miliarde de euro

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania – Open Innovation este organizată de 6 clustere importante din Transilvania de Nord, membre ale Consorțiului: Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTech Transilvania Cluster, TREC – Clusterul de Energie din Transilvania, Cluster Gusturi Transilvane şi Clusterul LifeStyle din Transilvania, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean Cluj, Agenția de Dezvoltare Nord-Vest, Enterprise Europe Network, TCI și se bucură și de sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri și a Asociației Clusterelor din România – CLUSTERO.

Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord reprezintă peste 260 de entități din domeniul economic, cercetare și inovare și domeniul administrației publice. Companiile reprezentate de aceste clustere au peste 18.000 de angajați și o cifră de afaceri cumulată de peste 1,3 miliarde de euro.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare