Închide

Ducu Hotima: „Nu suntem fraierii celor care trag sforile în PSD”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 13, 2016 0 1334

Prima demisie dintr-o funcție de conducere în PSD Cluj, după ce proiectul Aureliei Cristea pentru Primăria Cluj Napoca a fost abandonat de partid, în favoarea susținerii candidatului independent Octavian Buzoianu. Președintele excutiv al organizației municipale Ducu Hotima (foto dreapta) a subliniat că a demisionat din funcție pentru că nu poate accepta modul în care se iau decizii în afara partidului: „E așa, ca un soi de cloud politic, în care se discută, se fac strategii, iar noi în partid nu trebuie decât să acceptăm ceea ce ni se impune. Nu putem fi fraierii celor care trag sforile. Am lucrat la un proiect alături de Aurelia Cristea încă din septembrie. Am crezut în proiectul acesta și am venit să lucrez fără să datorez cuiva ceva. Apoi cu două luni înainte de alegeri cineva decide că vrea altceva și aruncă totul în aer. Chiar nu mai ține să faci politică în felul acesta. Lumea s-a săturat, de 25 de ani încoace”, a comentat Ducu Hotima. El a avertizat că sunt foarte multe persoane din organizația municipală a partidului care sunt nemulțumite că s-a optat pentru susținerea unui alt candidat. „Ar trebui să-i sunați și pe alți colegi din PSD, și-o să aflați cât sunt de entuziasmați de această nouă strategie”. Hotima a mai adăugat că cel mai mult îl deranjează faptul că oamenii din conducerea partidului nici măcar nu au fost consultați cu privire la decizia de susținere a unui alt candidat: „Dacă cineva venea să ne explice, să dezbatem împreună acest nou proiect, m-aș mai fi gândit și poate că nu aș fi demisionat din funcție. Dar așa, consider că dacă aș rămâne ar însemna să aprob că nu am fost consultați. Oricum, chiar nu cred că un candidat independent  – fie el și domnul Buzoianu, cu care personal chiar nu am nici o problemă – va putea să scoată mai mult decât am fi reușit noi cu proiectul nostru, în competiția pentru Primărie”. Ducu Hotima va rămâne în continuare membru de partid, el a renunțat doar la funcție.

Liderul PSD Cluj: „La mijloc sunt doar orgolii”

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a explicat că îi parere rău de demisia colegului său Ducu Hotima, dar că atât el cât și ceilalți membri PSD trebuie să înțeleagă că interesul de partid primează. „Sigur, ceea ce spune domnul Hotima poate fi considerat un punct de vedere. Dar în organizația municipală mai sunt încă 1000 de membri, prin urmare este firesc să existe păreri diferite, discuții și multe orgolii. Important este să păstrăm un echilibru, iar acest echilibru mă aștept să vină mai ales din partea colegilor care au fost creditați cu multă încredere atunci când au ajuns în funcții de conducere. Le amintesc tuturor că PSD are un singur obiectiv comun, acela de a câștiga alegerile. În acest sens, vă asigur că în PSD s-au purtat discuții în mod democratic, toată lumea și-a putut formula un punct de vedere„, a comentat Lăpușan. El a mai subliniat că nu s-a ajuns încă la o finalitate în privința alianețelor electorale, dar că are certitudinea că lucrurile se îndreaptă într-o direcție favorabilă pentru PSD Cluj.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare