Închide

În cadrul Cluj Folk Fest, o liceană din Craiova a cucerit Marele Premiu al Concursul Național de Talente iar doi artiști stradali Premiul Publicului

ActualitateCulturăFestivalMuzica by Actual de Cluj - sept. 12, 2023 0 78

500 de persoane au luat parte la două zile minunate în cadrul celei de a III-a ediții a festivalului Cluj Folk Fest, care a avut loc în Camping Colina. În cele două zile  de desfășurare (8-9 septembrie), frumosul camping s-au savurat sonorități folk într-o atmosferă extrem de relaxată iar participanții au ieșit din zona de confort. Vremea a fost excelentă iar concertelor apreciate de participanți. De asemenea în festival au avut loc diferite activități, Rock Academy a familiarizat  participanții doritori cum se cântă la instrumente iar concurenții de la Concursul Național de Talente au avut parte pentru prima oară în folkul românesc la un festival de profil de un Masterclass și un Folk Talks cu muzicienii Teodora Iacob, Rareș Munthiu (trupa White Notes, Cluj), Dinu Olărașu și Daniel Făt.

Cluj Folk Fest a adus în fața publicului concertele artiștilor Teodora Iacob and White Notes, Daniel Făt, Sunt un frate tânăr, Florin Chilian și Semnal M (acustic), vineri, 8 septembrie, iar Ana Maria Ivan (câștigătoare Concurs CCF 2022), Zoltan Butuc, Adrian Sărmășan, Cristian Buică, Dinu Olărașu și Răzvan Krivac în 9 septembrie.

Concursul Național de Talente

Ediția a 2-a a Concursului Național de Talente a fost câștigat de o liceană din Craiova, Jacquelin Crăciun (foto jos). Deși este încă în liceu, clasa a 12-a, aceasta este câștigătoarea a unor premii și trofee la nivel național și internațional, cele mai recente fiind Premiul I la Concursul Național de Folk și Baladă Poarta Sărutului din Târgu Jiu și trofeul secțiunii „interpretare” și trofeul secțiunii „creație” la concursul Folk pe Pâine.

Cântă la chitară și pian și este pasionată de muzica folk, blues, country și rock alternativ. 

Printre compozițiile proprii regăsim melodiile 𝐴𝑏𝑖𝑎 𝑎𝑐𝑢𝑚, 𝑂𝑟𝑎̆ 𝑡𝑎̂𝑟𝑧𝑖𝑒, 𝐶𝑎̂𝑛𝑡𝑒𝑐 𝑑𝑒 𝑑𝑜𝑟, 𝐶𝑜𝑚𝑝𝑟𝑜𝑚𝑖𝑠.

Drept premiu Jacquelin Crăciun va fi invitată să concerteze la Cluj Folk Fest 2024.

Premiul Publicului a revenit 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐒𝐮𝐧𝐭𝐞𝐦 𝐎𝐚𝐦𝐞𝐧i”, un colectiv fondat de  Dl. ICS (chitară) și Emi (vioara), artiști polifuncționali, stradali, care visează către o variantă mai bună a lor, prin artă, creativitate și bucuria de a trăi. S-au cunoscut în mod întâmplător, la jam sesssions în Vama Veche. Iubesc interacțiunea directă, apropiată, cu trecătorii ce se opresc să se bucure de muzică.

Organizatori: ”A fost prima noastră ediție în aer liber, într-un loc minunat, Camping Colina, foarte aproape de oraș, și totuși în afara lui, un loc perfect pentru acest gen muzical. Suntem mulțumiți de atmosfera creată, de cum s-a simțit publicul și de concertele foarte bune la care am asistat, cu artiști care au prezentat cele mai diverse stiluri de folk. Vom organiza și ediția din 2024 iar festivalul ne dorim să devină o tradiție în Cluj-Napoca”.

DESPRE Cluj Folk Fest

Cluj Folk Fest este un festival înființat acum trei ani cu scopul promovării acestui gen muzical și al artiștilor care cântă muzică live, dar și pentru promovarea de valori pozitive în comunitate cum ar fi apropierea de natură. Festivalul a găzduit până acum două ediții indoor cu 25 de concerte cu artiști naționali cunoscuți și a organizat două ediții din Concursul Național de Talente. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu