Închide

Imobiliare.ro: Închirierea unei garsoniere în Cluj-Napoca, tot mai dificilă și mai costisitoare

ActualitateDezvoltareEconomieTop News by Actual de Cluj - sept. 18, 2023 0 1340

Cauți o garsonieră de închiriat în Cluj-Napoca? Încearcă să te înarmezi cu cât mai multă răbdare pentru că nu va fi ușor să găsești locuința perfectă. Oferta a scăzut simțitor pe plan local, prețurile continuă să crească, iar cererea e tot mai mare.

Aproximativ 4.900 de apartamente erau disponibile la închiriere, luna trecută, în Cluj-Napoca, numărul lor fiind simțitor mai redus decât la sfârșitul verii trecute, când se căutau chiriași pentru aproape 6.300 de locuințe, arată datele Imobiliare.ro, primul și cel mai accesat portal imobiliar din România.

Cele mai multe opțiuni le ai, în momentul de față, dacă ești interesat să te muți cu chirie într-un apartament cu 2 camere pentru că acestea reprezintă jumătate din oferta disponibilă pe plan local. Dacă îți cauți, însă, o garsonieră, îți va fi destul de dificil să găsești una care să se potrivească perfect gusturilor, nevoilor și, desigur, bugetului tău.

La sfârșitul lunii trecute aveai de ales dintre aproape 600 de garsoniere, cu aproape 40% mai puține decât în august 2022. 

Vezi aici ce garsoniere poți închiria acum în Cluj-Napoca

În timp ce oferta scade, chiriile continuă să se scumpească. Doar de la începutul anului și până la mijlocul lui august, prețurile au crescut în cazul garsonierelor cu aproape 14%. Acum, Cluj-Napoca este cel mai scump oraș din țară pentru cei care vor să-și închirieze o garsonieră.

Trebuie să te aștepți să achiți, în medie, 320 de euro/lună. Desigur, prețurile pot varia în funcție de diverse aspecte, de la localizare la vechimea imobilului în care se află locuința la finisaje și mobilier. Când alegi o locuință de închiriat ai grijă să nu-ți supraestimezi posibilitățile pentru a evita să te confrunți ulterior cu dificultăți financiare.

Specialiștii recomandă ca valoarea chiriei să fie echivalentă cu un sfert sau cel mult o treime din valoarea veniturilor tale nete lunare.

Mai jos, vezi cât costă chiria și pentru alte tipuri de locuințe din Cluj-Napoca.

Nu doar prețurile au crescut în Cluj-Napoca, ci și interesul pentru proprietățile rezidențiale disponibile la închiriere. Cererea s-a majorat pe plan local cu un procent spectaculos în doar 12 luni, de 98%, arată datele publicate în cel mai nou raport Imobiliare.ro Market 360.

Astfel, dintr-un total de 88.600 de potențiali chiriași care și-au căutat un apartament sau o casă pe Imobiliare.ro în șase dintre cele mai mari orașe din țară, în intervalul aprilie-iunie, în jur de 11.600 s-au arătat interesați de locuințele din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu