Închide

Imobiliare.ro: Apartamentele din Cluj-Napoca se vând repede, chiar și la prețuri mari

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - feb. 05, 2024 0 387

Proprietarii și dezvoltatorii din Cluj-Napoca găsesc tot mai repede un cumpărător pentru apartamentele pe care le scot la vânzare, chiar și în condițiile în care prețurile solicitate sunt cele mai mari la nivel național, arată datele Imobiliare.ro.

Prețul mediu solicitat pe plan local a ajuns, în cazul acestor locuințe, la 2.535 euro/mp util, după un avans cu circa 4% într-un an. Față de acum doi ani, în schimb, apartamentele din Cluj-Napoca se vând cu prețuri cu aproape 20% mai mari.

Cel mai scump cartier din oraș este Andrei Mureșanu unde prețul mediu ajunge la 2.833 euro/mp util.

Astfel, Cluj-Napoca depășește cu mult Capitala, unde plătești pentru un apartament 1.542 euro/mp util, dar și Brașovul unde aceste locuințe pot fi achiziționate cu 1.666 euro/mp util.

Durata de timp necesară pentru găsirea unui cumpărător a scăzut considerabil în Cluj-Napoca. În ultimele trei luni din 2023, un proprietar avea nevoie de 102 zile pentru a găsi un cumpărător pentru apartamentul scos la vânzare. Practic, așteptarea s-a redus cu mai bine de trei săptămâni comparativ cu finele lui 2022.

Cum determini prețul corect?

Stabilirea prețului corect pentru o proprietate este un pas extrem de important în procesul de vânzare a acesteia. Un preț care nu este realist poate îndepărta încă de la început potențialii cumpărători și poate face ca locuința să rămână pentru o perioadă îndelungată în piață.

Proprietarii pot fi tentați să-și supraevalueze locuințele din considerente subiective, precum un atașament emoțional sau vestea că o cunoștință a vândut la un preț mai mare o casă sau un apartament.

Un punct bun de pornire în estimarea prețului corect aferent unei proprietăți poate fi dat de utilizarea instrumentului prețExpert dezvoltat de Imobiliare.ro. Îl poți accesa aici. Prin intermediul său poți afla în doar câteva secunde cât valorează o proprietate imobiliară.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu