Închide

Imagini cu fostul adjunct SRI Florian Coldea, fostul ministru clujean Vasile Dâncu și co-fondatorul AUR Claudiu Târziu

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 28, 2023 1 472

Imagini cu fostul adjunct SRI Florian Coldea, fostul ministru PSD al Apărării Vasile Dâncu și co-fondatorul AUR Claudiu Târziu, care ar fi urmat să meargă la un restaurant din Capitală, au fost publicate de Gândul.ro., transmite G4Media, care prezintă și primele reacții din mediul politic. Conform sursei citate, imaginile ar fi fost făcute sâmbătă, la prânz. În imagini apare și deputatul PSD de Dâmbovița, Radu Popa, și soția acestuia, dar și soția lui Florian Coldea. Imaginile, pe Gândul.ro.

Claudiu Târziu a declarat, la România TV, că ”atât timp cât nu există o fotografie din restaurant” discuțiile nu își au rostul: ”M-am întâlnit în apropierea restaurantului întâmplător cu domnii Dâncu și Popa”, a transmis Claudiu Târziu.

Radu Cristescu, deputat PSD, a declarat că ”cei doi colegi vor trebui să dea explicații la partid pentru că nu este corect să te întâlnești cu Coldea”:

”Și mai este dovada clară că AUR e creația Securității, a venit să ia instrucțiuni de la Coldea. Iar Coldea a jucat cartea progresismului și a băgat USR în Parlament, iar acum că e naționalismul în Europa și-a scos oamenii la încălzire (AUR, n.red.). Nu mai e nevoie de nicio dovadă”, a mai spus deputatul.

George Simion, liderul AUR, nu a răspuns mesajului G4Media pentru a transmite un punct de vedere.

Subiectul imaginilor în care apăreau Coldea, Târziu, Dâncu și Popa a fost preluat și dezvoltat de televiziunile România TV și Antena 3 în același timp.

Vasile Dîncu a fost ministru PSD al Apărării în Guvernul Ciucă și și-a dat demisia în octombrie 2022 după ce a fost criticat atât de premier și președintele PSD, Marcel Ciolacu, cât și de Klaus Iohannis pentru declarațiile făcute despre războiul din Ucraina. Acesta a spus că pacea poate fi negociată dacă Ucraina cedează teritorii.

Claudiu Târziu este co-fondator al partidului extremist AUR, alături de George Simion, și a înregistrat mai multe derapaje: a minimizat importanța Holocaustului, a rostogolit retorica rusă, la fel ca George Simion și alți membri ai partidului, le-a transmis de la tribuna Parlamentului unor colegi că: ”Dacă eram legionar, știți cum procedam, da? Așa, doar cu cuvintele”.

Florian Coldea a fost director interimar al SRI încă din 2006, după demisia fostului șef Alexandru Radu Timofte. A fost înaintat în grad de general de brigadă de fostul președinte Traian Băsescu, în 2008. În ianuarie 2017, a fost suspendat de Eduard Hellvig din funcția de prim-adjunct al SRI, după ce instituția a anunțat că a demarat o anchetă în urma unor înregistrări video ale fugarului Sebastian Ghiță în care acesta făcea mai multe declarații despre Coldea și fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

Un comentariu

Scrie un comentariu