Închide

Iese din umbră patronul echipei CFR Cluj? Tocmai a fost achitat într-un dosar de retrocedări frauduloase

SportTop News by Catalin Suciu - mai 09, 2018 0 1719

Ion Gheorghe Varga este patronul CFR-ului, echipă aflată la doi pași de titlul de campioană în Liga 1.

Omul cu banii de la CFR s-a ferit până acum să iasă în față, preferând să-și trimită oamenii din club la înaintare, pe Bogdan Mara sau Iuliu Mureșan.
Dar el este cel care dictează, omul numărul 1 în club, iar cuvântul său e literă de lege. CFR tocmai și-a anunțat intenția de a-l transfera pe Constantin Budescu, decarul FCSB-ului. Budescu, cu o clauză de 3 milioane de euro, ar putea ajunge din vară chiar la CFR. „Patronul îl place foarte mult, eu și patronul îl dorim pe Constantin Budescu. Există această posiblitate, CFR își va permite lucruri mărețe în viitorul apropiat”, a anunțat Iuliu Mureșan.

Patronul la care face referire este Ion Varga, o umbră în fotbalul românesc. Omul care dictează în Gruia a primit însă o veste mare. Tocmai a fost achitat într-un dosar cu retrocedări frauduloase în care a fost condamnat baronul PSD Viorel Hrebenciuc.

Ion Gheroghe Varga, poreclit „Tati de la Diesel”, a fost judecat în dosarul retrocedărilor de păduri și terenuri agricole de la Brașov. Varga, împreună cu Daniel Călugăr, a fost acuzat de procurorii DNA că în 2014 i-au dat lui Paltin Gheorghe Sturdza, descendent al familiei Sturdza, 1 milion de euro pentru a lua 43.227 hectare de pădure, evaluate la 68 de milioane de euro, de cinci ori mai puțin decât valoarea reală. În acest dosar, în care prejudiciul se ridică la 300 de milioane de euromai sunt inculpați Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi senatorul Ilie Sârbu.
Cum sentința îi este favorabilă, este de așteptat ca Varga să apară și în spațiul public.

 

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu