Închide

Idee de afacere în Cluj, premiată cu 50.000 Euro: Închiriază costume, cămăși, butoni, șosete și pantofi bărbaților. Costurile și profitul

Economie by Actual de Cluj - nov. 07, 2018 0 173

Un antreprenor român are o afacere care prinde viteză la București și la Cluj: le închiriază bărbaților ținute complete, modificate și potrivite pentru măsurile și stilul fiecăruia, de la costume și cămăși până la butoni, șosete și pantofi. Alexandru Neștian a ridicat, marți seara, premiul întâi, în valoarea de 50.000 de euro, la competiția de idei de afaceri Startarium PitchDay 2018, iar alte 2 startupuri au primit premii de 55.000 de euro împreună, arată StartUp Cafe.ro.

Alexandru Neștian spune că startupul său, iTux, este primul serviciu dn România care oferă spre închiriere costume bărbătești pentru nunți, baluri de absolvire sau alte evenimente speciale.

„Atunci când ai nevoie, la o nuntă, găsești la noi totul: costumul, cămașa, papionul sau cravata, butonii, batista de buzunar, opțional pantofii, șosetele, cămăși extra. Vrem să oferim bărbatului totul într-un singur loc”, a spus Neștian în fața juriului de la Startarium Pitch Day.
O ținută completă pentru un bărbat este oferită spre închirerie de iTux cu 600 de lei (aproape 130 de euro).

În schimb, costul suportat de firmă pentru o astfel de închiriere este de 20-25 de euro – constând în primul rând în „costul de alterare”, pentru că ținutele sunt ajustate la măsurile clientului. Durata de viață a unei haine este de 5-10 închirieri, iar la o pereche de pantaloni, între 5 și 8 închririei, pentru că li se fac mai multe ajustări, din câte spune Alex.

La închiriere, clientul semnează un contract, care acoperă și riscurile deteriorării hainelor. „Dacă se întâmplă ceva ce pot să modific eu – pete, un nasture căzut – rămâne în sarcina noastră, dar dacă am nevoie să înlocuiesc produsul stricat de un client, trebuie să achite o taxă de 2000 de lei pe ținută închiriată. Am încercat să fac asigurare pe aceste produse, dar nu m-a primit nimeni”, a povestit antreprenorul.
Cifre iTux pe scurt:

  • 500 de clienți,
  • profit de 10-12%,
  • cifra de afaceri în creștere cu 40% în al doilea an față de primul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu