Închide

Hotnews: Numele președintelui Klaus Iohannis, luat în calcul la Bruxelles pentru poziția de președinte al Consiliului European

PoliticaSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mart. 02, 2018 1 155

Președintele Klaus Iohannis este luat în calcul la Bruxelles pentru poziția de viitor președinte al Consiliului European, poziție ocupată în prezent de Donald Tusk, fost premier al Poloniei, susțin mai multe surse politice consultate în ultimele zile.

Potrivit acestora, nu este clar dacă președintele Iohannis este interesat de această poziție, însă în mod cert se bucură de susținerea oficialilor europeni care au și început să pregăteasca terenul acceptarii președintelui Iohannis pentru poziția de președinte al Consiliului, notează hotnews.ro.

“Dacă Michel Barnier, negociatorul șef al Comisiei Europene pentru Brexit, va ajunge șeful Comisiei Europene în 2019, cele mai mari șanse la șefia Consiliului European le are Klaus Iohannis”, au explicat sursele citate. Aceste două poziții sunt de regulă negociate politic din timp iar rezultatul final al acestor negocieri politice ar putea fi cunoscut undeva la începutul anului viitor, au mai explicat pentru HotNews.ro sursele citate.

Citiți continuarea AICI

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare