Închide

Harta valului 4. Cercetătorii economiști de la UBB arată, pe grafic, cum s-a „înroșit” România în 3 luni de pandemie

ActualitateTop News by Kristina Reştea - oct. 19, 2021 0 498

De la hartă verde la mult roșu – așa arată, grafic, evoluția pandemiei în România, țară codașă la vaccinări. Țara noastră a înregistrat azi un nou record absolut de infectări cu noul coronavirus – 18.863 de cazuri noi. Și în Cluj-Napoca a fost zi cu record îngrijorător: rata de incidență a infecției a ajuns la cel mai ridicat nivel înregistrat de la debutul pandemiei până în prezent. 

Cercetătorii de la Facultatea de Științe Economice din cadrul UBB Cluj, care urmăresc evoluția pandemiei în România, au elaborat o imagine care arată cum s-a „înroșit” harta ratelor de incidență pe localitățile din România în cadrul valului 4 al pandemiei.

 

 

Cifrele zilei

În ultimele 24 de ore, la nivel național s-au înregistrat alte 561 de decese din cauza COVID-19, arată datele oficiale. În momentul de față, 17.925 de persoane sunt internate în secții, din care 450 sunt copii. 1.805 de persoane sunt internate în ATI, din care 36 sunt copii.

Potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului, rata incidenței pe județul Cluj a ajuns la 09,00, iar în ultimele 24 de ore, 544 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. În Cluj-Napoca, incidența infecției cu coronavirus a crescut azi la 11,29 cazuri la mia de locuitori, adică peste un caz la fiecare o sută de rezidenți, cel mai ridicat nivel înregistrat de la debutul pandemiei până în prezent.

Monitorizarea pandemiei și a efectelor sale

Graficul de mai sus a fost elaborat în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind și previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României. Rezultatele complete ale proiectului de cercetare, actualizate în regim zilnic, pot fi consultate pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus). Proiectul este coordonat de Szász Levente (profesor, UBB FSEGA), iar membrii echipei sunt Bálint Csaba (BNR, cadru didactic asociat UBB FSEGA), Csala Dénes (Lancaster University, cadru didactic asociat UBB FSEGA), Csíki Ottó (doctorand UBB FSEGA), Nagy Bálint Zsolt (conferențiar UBB FSEGA), respectiv Rácz Béla-Gergely (lector UBB FSEGA).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.