Închide

Harta locurilor de muncă. Ce posturi sunt disponibile la Cluj

EconomieTop News by Kristina Reştea - apr. 06, 2018 0 262

La Cluj sunt, în acest început de lună, 749 de locuri de muncă disponibile, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Din datele agenţiei judeţene, se caută agenţi de pază, operatori la centre de servicii, muncitori necalificaţi sau calificaţi, dar şi programatori. Numai că nu doar la Cluj – companiile din domeniul IT, cu sediu la Cluj, anunţă posturi disponibile pentru programatori şi în alte oraşe unde au deschis birouri – Târgu Mureş, Bucureşti, Iaşi.
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 22.747 locuri de muncă, în data de 4 aprilie  2018. Cele mai multe locuri vacante sunt în Bucureşti – 5.710, Prahova – 1.839, Arad – 1.497, Sibiu–1.310, Timiş – 957, Cluj– 749, Iaşi – 676, Dolj – 606, Constanţa–578, Vâlcea– 532. La nivel naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: lucrător comercial (1.674), agent de securitate (1.367), manipulant mărfuri (1.165), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.103), muncitor necalificat în industria confecţiilor (889), mercantizor (696), montator subansamble (637), confecţioner – asamblor articole din textile (572), muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (554), muncitor necalificat la ambalarea produselor solide și semisolide (480).
Din datele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, printre ocupaţiile cu cele mai multe posturi disponibile se numără cele de telefonişti şi funcţionari informaţii clienţi, în centre de servicii, agenţi de pază şi securitate (65), muncitori necalificaţi sau agenţi comerciali. Domeniul momentului la Cluj – IT-ul – are nevoie în continuare de angajaţi. Printre companiile care au declarat locuri de muncă vacante se numără Arobs, Softvision, Accesa, Three Pillar. Cu toate că au centre la Cluj, nu toate posturile pentru care e nevoie de oameni sunt în „Capitala Transilvaniei” – firmele de IT recrutează şi pentru Baia-Mare, Suceava, Târgu Mureş, Iaşi şi Bucureşti.
De menţionat că în 17-18 aprilie, Târgul de Cariere de la Sala Polivalentă va reuni cel puțin 5.000 de candidați și 80 de companii. Urmează, apoi, un alt eveniment dedicat exclusiv angajatorilor şi angajaţilor din IT.
Vezi şi:
https://actualdecluj.ro/harta-salariilor-din-romania-la-inceput-de-an-clujul-locul-2-in-clasament/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.