Închide

Harta cu cazurile confirmate până pe 21 martie, ora 13:00, pe județe. 18 bolnavi în Cluj

OpinieTop News by Catalin Suciu - mart. 21, 2020 0 7969

Grupul de Comunicare Strategică a informat astăzi toate prefecturile din România că li se interzice orice fel de informare la nivel local despre:

*”Numărul de teste COVID19 efectuate”

*Numărul persoanelor depistate pozitiv în urma testelor efectuate

*Starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv cu Covid-19.

Asta se arată într-un document ajuns la toate prefecturile din România, document semnat de secretarul de stat Gheorghe Sorescu.

Cu fiecare zi ce trece mi se pare că vom ajunge într-o situație nu similară, ci mai dramatică decât a Italiei. Sătui să dea explicații cu testele, cu frecvența lor, cei din Grupul de Comunicare Strategică au interzis orice informare oficială în teritoriu. Practic, nimeni nu are voie să știe, potrivit GCS , câți infectați sunt în localități/județe. În alte state europene există hărți updatate la oră cu numele localitatii și numărul de persoane infectate. Asta înseamnă transparență, încredere reciprocă.

În România se dictează oficial de azi, doar ce vor cei de la centru. Ascund tot, transmit ce vor. Așa de ce-ar trebui ca oamenii să asculte, mă, de voi? De ce să vă asculte?

Ca fapt divers.

Primăria din Iași a publicat astăzi harta cu toate cazurile la zi. Bravo celor din Iași.

Apropo: Cazurile pot fi consultate și AICI

 

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare