Închide

Guvernul face structuri regionale ca să ajute întreprinzătorii ce vor bani prin Startup Nation, o agenție e la Cluj

Economie by Actual de Cluj - iul. 03, 2017 0 286

Programul guvernamental de ajutare a întreprinderilor mici și mijlocii Startup Nation se extinde: Guvernul înființează nouă centre regionale în țară, unul e la Cluj.

Decizia a fost luată săptămâna trecută în ședință de Guvern – ordonanța de urgență adoptată de executiv ar urma să contribuie la stimularea mediului de afaceri la nivel regional. „Noul cadru instituțional presupune o extindere a atribuțiilor, dar și o creștere a capacității de a răspunde nevoilor antreprenorilor având în vedere că, pentru anul 2017, se estimează peste 10.000 de antreprenori care vor beneficia de programele naționale pentru IMM-uri. Prin comparație, în anul 2016, oficiile teritoriale pentru IMM-uri au verificat, contractat, decontat și monitorizat un număr de 990 de beneficiari”, explică Guvernul.

De la lansarea Programului ‘Start-up Nation — România’ și până vineri la amiază un număr de 3.172 de antreprenori au depus planuri de afaceri pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va termina pe 14 iulie. Noile agenții vor avea inclusiv atribuții în ceea ce privește atragerea de investiții și promovarea exporturilor. Practic, prin actul normativ se înființează nouă agenții teritoriale în București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara, care să poată pune în aplicare programele de sprijinire a înființării și dezvoltării de întreprinderi mici și mijlocii, inclusiv Start-up Nation — România, lansat în 15 iunie. Cele nouă agenții vor fi înființate prin reorganizarea celor opt oficii teritoriale pentru IMM-uri și își vor desfășura activitatea în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare