Închide

Grupul german Bosch a încheiat anul financiar cu vânzări de 2,5 miliarde de lei în România, la un nivel similar cu anul precedent. Compania are o prognoză modestă privind evoluția afacerii în țară pentru 2024

Economie by Actual de Cluj - mai 23, 2024 0 101

Bosch, furnizor german de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2023 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (516,2 milioane de euro) în vânzări consolidate către terți. Compania transmite că a realizat în țara noastră investiții de 356 milioane de lei (aproximativ 72 milioane de euro).

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a încheiat anul fiscal 2023 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (516,2 milioane de euro) în România, rămânând la un nivel similar cu cel al anului precedent. Vânzările nete totale de 11,8 miliarde de lei (2,4 miliarde de euro) înregistrate în România, inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au reprezentat o creștere de 12 procente față de anul trecut, în moneda locală.

„În ciuda mediului economic incert, Bosch a înregistrat în România o performanță stabilă în anul fiscal 2023, în principal datorită dezvoltării activității companiei în zona de producție, în cercetare și dezvoltare, dar și în domeniul serviciilor”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. și reprezentant al Grupului Bosch în România.

Numărul de angajați Bosch în România a ajuns la 10.520 la 31 decembrie 2023, o creștere cu aproximativ 7 procente față de anul precedent.

„Deși, din cauza situației actuale, ne așteptăm la un an dificil și în România, rămânem consecvenți angajamentului față de piața locală și de potențialul acesteia pe termen lung”, a continuat Boldijar.

Bosch are o prognoză modestă privind evoluția afacerii în țară pentru 2024 “din cauza contextului din piață plin de provocări, după cum arată economedia.ro.

În aprilie 2024, Bosch a inaugurat a doua clădire de birouri la centrul său de inginerie din Cluj-Napoca. Noua facilitate reprezintă o investiție de 21 de milioane de euro, în timp ce investiția totală în cele două clădiri de birouri din Cluj se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Clădirea de 10.000 de metri pătrați are zece etaje și este conectată la dotările existente prin pasarele. Centrul de Inginerie din Cluj ar fi “un jucător cheie în rețeaua globală de inginerie a companiei”.

Bosch are parteneriate în sistemului de educație din România. În cadrul programului Școală duală Bosch, aproximativ 700 de studenți au fost pregătiți în domenii specifice în unitățile de producție Bosch din Cluj și Blaj, încă din 2013. În plus, studenții pot accesa trei programe de masterat și patru cursuri dezvoltate de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Compania oferă studenților și alte oportunități, cum ar fi programul Working Student, stagii de practică plătite, sau acces la Academiile Bosch din Blaj și Timișoara. În plus, compania oferă angajaților săi mai multe programe de dezvoltare a carierei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare