Închide

Grupare de intermediari de acte false la Cluj: intermediau pașapoarte, permise de conducere și cărți de identitate false

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 14, 2020 0 238

Percheziții la Cluj după ce anchetatorii au descoperit o rețea de persoane ce intermediau obținerea de acte false, în special permise de conducere.

Ultimele percheziții au avut loc ieri, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale. ”În cadrul percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe bunuri, documente şi înscrisuri ce prezintă importanţă în vederea probării întregii activităţi infracţionale”, arată anchetatorii.

Polițiștii au găsit documente falsificate în posesia mai multor persoane, utilizate de către acestea pentru a se legitima cu ocazia diferitelor controale în trafic, fiind întocmite mai multe dosare penale în acest sens. ”În fapt, trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 46 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Mănăstireni, respectiv comuna Apahida, în perioada 2017 – prezent, ar fi intermediat obţinerea de permise de conducere, cărţi de identitate, pașapoarte contrafăcute, aparent emise de autoritățile unor state UE sau non-UE, contra unor sume de bani”, explică aceștia.

Doi dintre cei trei sunt încarcerați la penitenciarele din Gherla și Baia Mare, iar un al treilea este cercetat în stare de libertate. Faptele s-au petrecut înainte de încarcerarea acestora, precizează reprezentanții IPJ Cluj pentru actualdecluj.ro. Ce se poate spune despre autorii falsurilor? ”Se continuă cercetările”, precizează aceștia.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu