Închide

Gripa mai face o victimă la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 21, 2018 0 99

Gripa mai face o victimă la Cluj: un bărbat de 66 de ani a murit din cauza gripei, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). În ultimele zile gripa a făcut în total trei victime noi, numărul deceselor cauzate de virusul gripal ajungând astfel la peste 107.

Cele trei victime sunt o femeie de 68 de ani din Bihor, o alta de 77 din Arad şi un bărbat de 66 de ani din Cluj. Toate cele trei persoane aveau şi alte probleme medicale şi nu erau vaccinate, conform INSP. În acest sezon gripa a făcut nu mai puțin de 107 victime, dintre care șapte la Cluj – e unul dintre județele cu cele mai multe victime.

Până în 11 martie au fost vaccinate antigripal peste un milion de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că specialiştii nu consideră, deocamdată, că ar fi vorba despre o epidemie. „Din păcate, aşa cum am mai afirmat, este trist când moare cineva şi am mai spus că nu Ministerul Sănătăţii declanşează epidemia, ci specialiştii. Specialiştii spun că nu este vorba despre o epidemie, ci o circulaţie mai intensă a virusului gripal. Dar e trist când se moare”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Citește și:

Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile: 101 decese cauzate de gripă în acest sezon, Clujul are printre cele mai multe victime

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare