Închide

Grevă generală la Garda de Mediu. Angajații au salarii foarte mici

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 10, 2017 0 1455

Personalul Gărzii de mediu a intrat începând din 10 mai în grevă pe termen nelimitat. La Cluj, oamenii au ieșit în fața instituției cu mesaje prin care atrag atenția că sunt foarte prost plătiți în comparație cu munca pe care o prestează.

Liderul de sindicat al Gărzii de Mediu Cluj, Simona Mărincaş, a menționat că angajații vor fi în grevă până când li se vor soluționa revendicările legate de majorările salariale. Mărincaș a explicat că pe timpul grevei angajații nu vor derula niciun fel de activitate, nici de control, nici cu publicul.

Salariații Gărzii de Mediu sunt nemulțumiți că deși lucrează non-stop în fiecare săptămână nu beneficiază de sporuri iar salariile lor sunt foarte mici comparativ cu cele din alte instituții de control (de exemplu Garda Forestieră).

Caștigul mediu net la Garda Naționala de Mediu este de cca. 1500, iar pentru un comisar superior cu o vechime în muncă de 20 ani, salariul net este de 2100 lei, venit mult prea mic fața de volumul, calitatea și complexitatea muncii, fiind mult sub salarizarea celorlalte instituții de control.

fluturas salariu comisar Garda de Mediu, sursa Garda de Mediu Cluj

Protestul celor de la Garda de Mediu se derulează la nivel național. O acțiune similară umează să fie inițiată și de Agenția pentru Protecția Mediului ai cărei salariați au aceleași nemulțumiri. Ambele instituții au mai declanșat anul acesta greve de avertisment.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare