Închide

Grav accident de circulație pe al doilea cel mai periculos drum din Cluj, o persoană a decedat. A fost solicitat elicopterul SMURD

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 22, 2021 0 709

sursa foto facebook.com/ Info Trafic jud. Cluj

Grav accident de circulație pe al doilea cel mai periculos drum din Cluj, DN1C, traficul se desfășoară alternativ.

Accidentul a avut loc în localitatea Jucu, pe DN1C, între un TIR și un autoturism. În aceste momente traficul se desfășoară alternativ. Conform centrului Infotrafic al Poliției, traficul este întrerupt temporar pe DN 1C Cluj-Napoca – Gherla, în zona localității Jucu, după ce un autoturism a lovit un autotren staționat în afara carosabilului. Un pasager din autoturism a fost rănit grav, fiind solicitat un elicopter SMURD pentru transportul său la spital. ”Din verificările preliminare rezultă faptul că autoturismului care se deplasa în direcția municipiului Cluj-Napoca a intrat în coliziune cu ansamblul de vehicule aflat în staționare, parțial pe acostament, în urma unei manevre de a evita un autoturism care îl preceda și care ar fi frânat. Evenimentul rutier s-a soldat cu decesul unei femei în vârstă de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, pasageră în autoturism”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

La fața locului au intervenit de urgență două autospeciale cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD și un elicopter al SMURD. Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 19.50, iar în momentul sosirii la fața locului au găsit un autocamion și un autoturism avariate. ”De asemenea, o femeie, în vârstă de cca 50 de ani, se afla încarcerată în autoturism și era în stop cardio-respirator. Echipajul SMURD a început manevrele de resuscitare înăuntrul autoturismului, sprijinit de către pompieri prin a asigurarea măsurilor de siguranță. Ulterior femeia a fost extrasă în exterior și s-au continuat manevrele avansate de resuscitare împreună cu echipajul elicopterului SMURD. Cu toate acestea, după mai bine de o oră de eforturi susținute ale salvatorilor, manevrele nu au readus semnale vitale femeii”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, Andrei Biriș.

Totodată un tânăr de aproximativ 20 de ani a fost consultat de către echipajul SMURD la fața locului și a fost transportat la spital pentru investigații de specialitate, ”acesta, la evaluarea primară, prezenta agitație psihomotorie”, a completat Biriș.

Amintim, DN1C e al doilea cel mai periculos drum din Cluj, după DN1E60; pe aceste două drumuri au loc cele mai multe accidente grave și mortale din întreg județul.

Fotografii ISU Cluj:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu