Închide

Gratuitățile acordate la transportul public în Cluj pentru pensionari se aliniază creșterilor punctului de pensie

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - ian. 17, 2023 0 180

Primăria Cluj-Napoca a lansat în consultare publică un nou Regulament de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice  din municipiu. Potrivit primarulu Emil Boc, vor fi majorate plafonalele pentru acrodarea gratuităților pe mijloacele de transport în comun din Cluj, având în vedere creșterea punctului de pensie. Cei cu pensii până în 2500 de lei vor beneficia de gratuitate pe toate liniile începând din luna februarie, a mai arătat primarul

Regulamentul de acordare a facilităților la transportul public în comun pentru persoanele vârstnice, pensionari, veterani și văduve de război, luptători pentru victoria Revoluţiei din Decembrie 1989, urmaşii eroilor-martiri, cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca, și pentru cetățenii de onoare ai municipiului Cluj-Napoca este în consultare publică până în 27 ianuarie 2023.  „Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier”, arată Primăriei.
Primarul Emil Boc a anunțat că pentru 2023 vor fi majorate sumele de la care se acordă gratuitățile pe toate liniile sau cele pentru o singură liniie, urmând ca acestea să crească la 2500, respectiv 2750 lei.
(Extras din raportul de specialitate privind Regulamentul nou de acordare a facilităților pentru pensionari, sursă primariaclujnapoca.ro)
Noul Regulament urmează să fie supus atenției Consiliului Local, pesionarii urmând să uzeze de noile facilități începând cu luna februarie, după cum a anunțat primarul Emil Boc.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu