Închide

Grădină de legume la școala Horea din Cluj

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - apr. 11, 2024 0 71

Peste 100 de elevi de la școala Horea din Cluj-Napoca dar și părinți ai acestora sunt angrenați într-un proiect inițiat de o asociația care a primit finanțare printr-un program de responsabilitate socială, arată radiocluj.ro.

„Activităţile proiectului presupun 6 ateliere de grădinărit, în care elevii vor învăţa să înfiinţeze o grădină combinată, cu specii arbustive şi legume, cât şi o grădină de legume fără sapă. Elevii sunt inițiați să planteze, să înfiinţeze straturi, să combine plante companion pentru sporirea producţiei şi să întreţină cultura prin metode ecologice. Scopul proiectului este crearea unei comunităţi de copii şi adulţi cu cunoştinţe şi deprinderi practice de cultivare a plantelor în sistem permacultură, respectiv cu grija față de pământ, grija față de oameni, împărțirea echitabilă a resurselor și redistribuirea surplusului”, arată sursa amintită.

În luna august, proiectul îşi va deschide porţile și spre publicul larg, în cadrul unui târg de produse şi informaţii. Târgul va fi organizat în incinta Şcolii Gimnaziale “Horea”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu