Închide

Ghid turistic al Clujului văzut de artiști, se lansează mâine la Centrul de Interes

CulturăTop News by Actual de Cluj - mai 31, 2018 0 364

Primul ghid al Clujului văzut de artiști se lansează mâine, la un an de la inaugurarea celui mai nou centru de artă contemporană, o fostă fabrică transformată în grup de galerii, Centrul de Interes.

Primul ghid turistic al Clujului văzut prin ochii artiștilor contemporani se lansează mâine și e coordonat de asociația Sabot, care administrează și activitatea galeriei de artă cu același nume din Centrul de Interes. Ghidul are coperți desenate de artiști și urmărește să fie un instrument pentru turistul care caută să descopere Clujul artistic. „Cluj Art Guide”, care conține harta tuturor punctelor pe care creativii clujeni le consideră ‘de interes’, face o selecție a celor mai bune locuri din oraș: galerii și ateliere de artiști, dar și cafenele, cluburi, restaurante și cazări. “La un moment dat, ne-am dat seama că suntem printre puținele orașe din Europa care nu au un ghid turistic dedicat. Clujul e unul dintre cele mai tinere centre artistice europene, așa că nu știu cine altcineva ar fi putut să se uite la el mai bine decât artiștii. Văd ghidul ăsta ca pe o încercare de a atrage atenția turistul străin spre artă și spre acele – chiar multe – locuri din oraș în care timpul poate trece cu gust”, spune Daria Dumitrescu, coordonatoarea Asociației Sabot.

Am vorbit cu aceasta și spune că ghidul va fi distribuit, deocamdată, în 5.000 de exemplare, dar că se așteaptă ca tirajul să ajungă la zeci de mii pe an. „Pentru lansare avem peste 5.000 de exemplare, dar probabil vom ajunge la zeci de mii. acum e testul de piață, am făcut un tiraj aproape întâmplător, dar vom retipări de câteva ori pe an”, spune ea. Coperta, în acest caz, e semnată de trei artiști care activează la Centrul de Interes, Radu Comșa, Răzvan Botiș și Stefano Calligaro. Ghidul se lansează mâine în jurul orei 19 o dată cu mai multe vernisaje programate la un an de la deschiderea Centrului de Interes.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu