Închide

Gata cu circulația infernală pe Albac, în Gheorgheni. Serviciul de permise și înmatriculări s-a mutat oficial la marginea Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 16, 2020 0 900

Serviciul de permise și înmatriculări s-a deschis oficial în noul sediu din Cluj-Napoca situat pe strada Traian Vuia nr. 157. Prin mutarea instituției în cartierul Someșeni, un cartier rezidențial al orașului, Gheorgheni, scapă de poluare și de un trafic infernal. „Între 300-500 de mașini erau zilnic în cartierul Gheorgheni în pandemie, iar înainte erau și 800 de mașini”, a anunțat primarul Emil Boc la deschiderea oficială a sediului care a avut loc în 16 noiembrie. Noul sediu are o suprafață dublă față de vechiul sediu în care instituția funcționa în cartierul Gheorgheni, pe strada Albac, și are și un ghișeu al Primăriei pentru plata taxelor către bugetul local necesare înmatriculărilor, radierilor de mașini dar și alte taxe.

(sursă foto: Mircea Abrudean – Facebook)

„Prin mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări la noul sediu, cetățenii Clujului economisesc timp, bani, iar un cartier rezidențial din Cluj-Napoca scapă de poluare, de un trafic infernal. Între 300-500 de mașini erau zilnic în cartierul Gherogheni în pandemie, iar înainte erau și 800 de mașini. Pentru asta, autoritățile locale și naționale și-au dat mâna, iar astăzi suntem în măsură să prezentam acest nou sediu. Primăria a investit în jur de 90.000 de euro pentru lucrarea de aici, e vorba de amenajarea parcării cu aproximativ 100 de locuri, amenajare de trotuar și stație CTP. Cel mai important este că cetățeanul câștigă timp, dar are și posibilitatea să plătească toate taxele aici, fără să mai vină în centru la Primărie. Avem un ghișeu cu 5 funcționari, care asigură ca omul după ce și-a făcut radierea sau înmatricularea merge la ghișeu și își achită și taxele”, a declarat primarul Emil Boc, prezent la deschiderea noului sediu alături de prefectul Mircea Abrudean.

Noul sediu e deservit și de transportul în comun, clujenii având la dispoziție stații în proximitate și liniile 5 și 8 care circulă în zonă.

Prefectul a mai spus că abia anul acesta s-a reușit mutarea Serviciului de Permise și Înmatriculări în noul sediu de la Biroul Vamal de Interior, deși s-au mai făcut demersuri din perioada 2008-2009.

„Sunt foarte multe avantaje ale acestei locații față de vechiul amplasament de pe strada Albac. Vorbim despre o parcare pentru cetățenii care se adresează acestui serviciu, care sunt între 700 și 800 pe zi, parcarea este adiacentă acestei locații și numără peste 100 de locuri. Vorbim de un spațiu dublu față de ceea ce avem la vechea locație, care permite desfășurarea în condiții normale, optime pentru anul în care ne aflăm”, a ținut să anunțe prefectul Mircea Abrudean.

(sursă foto cover: Mircea Abrudean – Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu