Închide

GALERIE FOTO: Lecții de gravură, de la Rembrandt până azi, la Cluj

CulturăSocial by Actual de Cluj - mai 17, 2014 0 762

 

Foto3

foto: Mihai HENDEA

În cadrul “Noaptea Muzeelor”, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei a avut loc o conferință pe marginea evenimentului “Florin Stoiciu în dialog cu Rembrandt”. Evenimentul a fost deschis la ora 16.30, când conf. univ. dr. Flrin Stoiciu, de la Universitatea Națională de Arte din București, a ținut un discurs în deschiderea conferinței.

De asemenea, au fost proiectate două filme: o prezentare video semnată de acad. prof. univ. dr. Răzvan Theodorescu și un film care prezintă toate etapele tehnicii de gravură. Pornind de la opera gravată a artistului olandez Rembrandt van Rijn, graficianul bucureștean a interacţionat cu publicul pentru o înţelegere a gravurilor lui Rembrandt. Tehnicile folosite de Rembrandt în secolul 17 au fost dezbătute în fața publicului de artistul Florin Stoiciu, pornind de la plăcile de gravură ale artistului bucureştean.

foto:Mihai HENDEA

foto:Mihai HENDEA

În paralel, reprezentanții Natura Paper au făcut o demonstrație de gravură pe hârtie. Aceștia i-au introdus pe curioși în tainele atelierului de gravură asemănător cu cel al lui Rembrandt, realizând reprduceri după lucrările sale, care au putut fi cumpărate.

După momentul conferinței, publicul a fost invitat la lansarea cărții lui Florin Stoiciu, “Tehnici și maniere în gravură, apărută la Polirom. Mai apoi, atenția s-a mutat asupra expoziției de gravură a lui Stoiciu, care a avut loc la Art Gallery, pe Bulevardul Eroilor, nr. 22, de la ora 18.00. La aproape 400 de ani distanță, artistul român a realizat o galerie de portrete și nuduri. Expoziția poate fi vizitată până în 27 mai, de luni până vineri, de la ora 10.00 la ora18.00.FOTO2 FOTO1 Foto5 Foto8

foto: Mihai HENDEA

foto: Mihai HENDEA

Text și fotografie: Mihai HENDEA

Nici un comentariu

Scrie un comentariu