Închide

Gabi Giurgiu se retrage de la „U” Cluj: „E o despărțire dezamăgitoare. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere, pentru încurajări, dar cariera mea s-a încheiat”

Sport by Catalin Suciu - iun. 28, 2019 1 950

Mijlocașul Gabriel Giurgiu, fotbalist cu peste 150 de meciuri în Liga 1, campion cu Oțelul Galați, își încheie cariera de fotbalist după ratarea promovării Universității Cluj. A fost printre primii oameni care au decis să dea o mână de ajutor Universității, atunci când formația clujeană a luat-o de la zero, din Liga a IV-a.

Deși avea oferte de a rămâne în Liga 1, Giurgiu a ales satele și comunele din împrejurimile Clujului. „Nu regret nici un moment alegerea făcută”, spune jucătorul. A urcat treptat până în liga secundă alături de Universitatea, dar „U” a pierdut promovarea.

Unde s-a greșit? „A fost un an dificil, cred că am fost prea siguri de promovare și n-am fost atât de atenți cât ar fi trebuit. Dezamăgirea a fost foarte mare, este foarte mare. N-am pierdut promovarea cu Sibiul, fiindcă în mod normal nu trebuia să ajungem la baraj. Am pierdut puncte importante pe teren propriu cu Argeșul, cu Mioveni, cu Ripensia, acolo s-a pierdut tot ce-am conustruit în acești ani. Un singur meci mi-ar mai fi plăcut să joc. Să fi promovat în Liga 1, apoi să intru două minute într-o partidă, în prima partidă, după care să spun adio fotbalului. Asta era o ieșire din scenă care mi-ar fi plăcut, pe care mi-am dorit-o. Gabi Giurgiu se retrage.”

Octavian Abrudan, fundaș sosit la fel ca și Giurgiu la Universitatea, deși se retrăsese de la Mediaș, va renunța definitiv la cariera de fotbalist.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. Multumim Gabi si Tavi, ati dat dovada de caracter atunci cand ati acceptat sa participati la acest proiect ambitios de la U. Daca nu erati voi, jucatorii din garda veche (Florescu, Goga, Abrudan, Giurgiu) U sigur nu ajungea nici pana in Liga 2. Va doresc succes in continuare! Haide U!

  Scrie un comentariu