Închide

Fuziuni, achiziții, extinderi în IT: se caută programatori

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 12, 2016 0 606

ISDC, o companie de servicii IT cu capital olandez și aproximativ 300 de angajați, și britanicii de la Endava anunțau, în urmă cu câteva zile, fuziunea celor două companii, în urma cărora va rezulta o organizație cu un număr total de aproximativ 3.300 de angajați.  “Înghițind” ISDC, Endava ajunge o companie cu aproape 1000 de angajați în centrul de la Cluj. Compania are în continuare nevoie de oameni, pe o piață în care marile companii recrutează în ritm susținut.

Mai precis, „fuziunea” se traduce prin faptul că ISDC devine parte din grupul Endava, cu sediul la Londra. „În următoarele săptămâni, echipele de integrare, compuse atât din reprezentanți Endava cât și ISDC, vor începe să lucreze împreună cu scopul de realiza o integrare completă în următoarele 6-9 luni”, spun reprezentanții companiei. În continuare, Endava „mărită” are nevoie de oameni. „Endava și-a extins pe parcursul ultimelor luni echipa în centrul din Cluj-Napoca, ajungând aici la peste 700 de angajați full time. ISDC are un număr de 209 angajați full time în Cluj-Napoca și 13 în biroul din Târgu Mureș. Endava are planuri de creștere și recrutează în toate locațiile, planificând să mențină o rată de creștere anuală de 30% – 40%”, au transmis pentru Actualdecluj.ro reprezentanții Endava.

La început de iulie, fosta “EBS România”, devenită “NTT Data” ca urmare a preluării de către grupul japonez cu același nume, anunța planurile de viitor în noua formulă: printre altele, deschiderea unei “ramuri” în Serbia, tocmai în contextul deficitului de personal de pe piața clujeană a forței de muncă în IT. Compania tocmai ajunsese la 1000 de angajați și colaboratori, cu estimarea ca până la finalul anului să ajungă la 1.200-1.300. În prima jumătate de an, compania a angajat 280 de oameni noi și a pierdut 40, potrivit datelor anunțate de oficialii NTT. „Numărul de oameni pe care îi găsim nu e suficient. Așa că, împreună cu cei de la Continental (client NTT, n.red.) vom merge în Serbia, unde vom avea NTT Data Serbia, înființată de noi“, a anunțat Daniel Metz, CEO NTT Data România. Conform planurilor trasate, noua entitate amplasată în Novi Sad ar trebui să lucreze până la finalul anului cu 80 de oameni, urmând ca în 2017 să se mai recruteze încă 120.

O altă companie din IT cu birou la Cluj, 3Pillar Global, companie americană de servicii IT, își extinde operațiunile din România, astfel încât până la finalul anului să ajungă la un număr de 450 de angajați în cele două centre din Cluj-Napoca și Timișoara. Ar avea nevoie, adică, să recruteze aproximativ 100 de oameni în câteva luni. Pozițiile pentru care 3Pillar Global anunța că are nevoie de oameni vizează ingineri IT cu o experiență de peste 3 ani, care să acopere funcțiile de programare și testare.

Și aceste exemple nu sunt singurele. De altfel, companiile din IT se grupează în târg organizat special pentru acest sector în 27 și 28 octombrie. Așa că cei interesaţi de un loc de muncă în cel mai activ domeniu de pe piaţa muncii a momentului au și un eveniment dedicat în această toamnă. E vorba de a 8-a ediție a Târgului de Cariere în IT. Evenimentul va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca și va aduna, spun organizatorii, cel puțin 2.000 de candidați din domeniul IT și 40 de companii de profil sau care recrutează pentru poziţii în departamentele specializate. Printre angajatori se numără nume ca BG Soft, Arxia, Continental, Garmin, msg, Steelcase, Yardi, Bosch, Halcyon Mobile, National Instruments, Ullink.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.