Închide

Furturile de lemne din păduri, încă o etapă la Cluj: amenzi de mii de euro, lemn confiscat de peste 10.000 de euro în câteva zile

ActualitateTop News by Mihai Prodan - mart. 01, 2022 0 209

Furturile de lemne din păduri, încă o etapă: descindere de anvergură a polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Fondului Forestier, plus reprezentanți ai Gărzii Forestiere, au confiscat zeci de metri cubi de lemne ilegale iar amenzile adună mii de euro.

Controlul a durat patru zile, între 23 și 26 februarie, iar azi Inspectoratul Județean de Poliție anunță că acesta s-a soldat cu zece amenzi de 33.o00 de lei, adică peste 6.000 de euro, iar 80 de metri cubi de lemne, în valoare de peste zece mii de euro, au fost confiscați faptic și, unde nu s-a putut, valoric. ”Au fost efectuate controale la agenţi economici din municipiul Cluj-Napoca și din comuna Măguri-Răcătău care au ca obiect de activitate exploatarea, depozitarea, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase. A fost verificat modul de respectare a legislaţiei pe linie silvică și aspecte referitoare la funcţionarea spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi a instalaţiilor de prelucrat lemn rotund, dar și cantitatea de material lemnos depozitată, documentația, implementarea și proveniența acesteia”, arată IPJ Cluj.

Totodată instituția anunță că sunt desfășurate activități de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals informatic, ”ca urmare a unor aspecte constatate în cadrul activităților derulate”, fără a detalia.

Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare